Så mye vil en ny, 20 meter høy elg i gull koste

FRA SØLV TIL GULL?: Den 10,3 meter høye Storelgen står enn så lenge støtt langs riksveg 3. Men det snuses på muligheten for en som er dobbelt så høy - i gull. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

FRA SØLV TIL GULL?: Den 10,3 meter høye Storelgen står enn så lenge støtt langs riksveg 3. Men det snuses på muligheten for en som er dobbelt så høy - i gull. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Artikkelen er over 1 år gammel

Kunstneren Linda Bakke, som står bak Storelgen langs riksveg 3 i Stor-Elvdal, har hentet inn et pristilbud på en eventuell ny elg.

DEL

Den mye omtalte «elgkrigen» mellom Norge og Canada fortsetter.

Mandag denne uka skrev Østlendingen om Storelgen som har fått voldsom oppmerksomhet i både inn- og utland, og at kunstneren bak så på mulighetene for å bygge en 20 meter høy elg i gull, dersom Canada skulle finne på å lage en enda større en.

Overfor Dagbladet tirsdag sier nevnte Bakke at en ny, 20 meter høy elg i gull sannsynligvis kommer til å koste mellom 13 og 15 millioner.

Bakke ser for seg at en såpass stor elg vil måtte lastes inn i 15 konteinere på 40 meter hver, og at den vil ta fem måneder å produsere. Skipsfrakten vil ta en til to måneder, og bare frakten i seg selv vil koste omkring én million kroner.

– Hvis noen er villig til å betale det så er det gjort på et halvt år, sier hun til avisen.

– Må gjøre noe som gjør oss stolte

Verken ordfører Terje Hoffstad (Ap) eller varaordfører Linda Otnes Henriksen har avvist mulighetene for en ny elg i gull.

I Canada skal en innsamling finansiere oppgraderingen av Mac the Moose slik at den nå 10 meter høye canadiske elgen blir høyere enn Storelgens 10,3 meter.

Storelgen var for øvrig en gave til Stor-Elvdal i 2015.

– Inntil videre er vi den største, men vi leker med tanken på en elg over riksveg 3. Vi må gjøre noe som gjør oss stolte, sier Hoffstad.

«Bitre» canadiere

Elgen Mac the Moose som befinner seg i den lille byen Moose Jaw i den syd-sentrale delen av Saskatchewan i Canada, var en gang verdens største, men måtte se seg slått med 30 centimeter da Storelgen ble avduket høsten 2015.

Nettopp dét har skapt relativt stor bitterhet hos canadierne (dog med litt glimt i øyet), som nå vil gjøre alt i sin makt for å ta tilbake tittelen om å ha verdens største elg.

Så spørs det hvordan «elgkrigen» kommer til å ende til slutt.

Siste ord er garantert ikke sagt.

Artikkeltags