Ny innstilling av flyet onsdag kveld og torsdag morgen. Denne gangen manglet det nok crew for at flyet kunne lette

Widerøe har problemer med 12 av sine fly. Blant annet skal treff med fugl og lynnedslag være årsaken.

Widerøe har problemer med 12 av sine fly. Blant annet skal treff med fugl og lynnedslag være årsaken.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

På den siste uka har Widerøe innstilt flere avganger mellom Oslo og Røros. Det gir også ringvirkninger for dem som skal ta flyet fra Røros.

Crewmangel og teknisk feil

Kveldsflyet fra Oslo til Røros onsdag ble innstilt, som medførte at det ikke var noe fly å ta for passasjerer på morgenflyet torsdag.

– Denne flyavgangen ble dessverre kansellert på grunn av crewmangel. Tidligere denne uken har vi måttet innstille flyet på grunn av teknisk feil. Hva slags teknisk feil det har vært har jeg ikke oversikt over. Det kan være ganske så mye som kan hindre et fly i å ta av. Det er store maskiner og det behøver ikke være dramatisk. Vi i Widerøe jobber på spreng for å bedre situasjonen, opplyser Lina Lindegaard Carlsen, informasjonskonsulent i Widerøe.

Fra fredag 21. september fram til tirsdag kveld 25. september hadde Widerøe innstilt hele seks avganger mellom Røros og Oslo.

Lynnedslag og birdstrikes

I en pressemelding sendt ut til hele Norge forklarer Widerøe at de har problemer med flere fly.

– En rekke utfordrende driftshendelser har resultert at 12 fly står på bakken. Dette medfører en del forstyrrelser og konsekvenser for planlagte ruter i dag og tiden framover. Berørte passasjerer blir kontaktet og tilbudt alternativ reise eller refusjon. Widerøe har fullt fokus på å løse dette. Vi er kommet i en vanskelig situasjon. September har vært meget utfordrende driftsmessig for Widerøe’s flygeselskap. Tøft vær og andre upåvirkelige hendelser har resultert i at mange av våre fly står på bakken. Flere møter med fugl (birdstrikes) og lynnedslag har resultert av flyene må få teknisk ettersyn som krever arbeidstimer. I tillegg til andre tekniske utfordringer og det planlagte vedlikeholdet av våre fly er resultatet at 12 av våre fly ikke er i drift. Det tar tid før vi får disse ut på rute, skriver Widerøe i pressemeldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken