Det første løpet i tre dagers arrangementet til den frittstående organisasjonen FYK og Hardhaus utenom Norges Idrettsforbund der pampene bruker penger i hytt og pine er gjennomført med en sekser i terningkast. Og ingen vet hva FYK står for.

- Jeg og mange flere representerte FYK i mange langrennskonkurranser, sier Svein Petter Sollie som var på start og målgang og en som deltok i mange turlangrenn tilbake i tid.

Hard Haus

Bare ordet fenger. Lars Ingmar Nyhus og hans kompanjonger har klart og skape et 3-dagers arrangement som er med og løfter oss alle til å bruke kroppen vi alle er født med. Uansett tillstand kan du delta i arrangementene. Og nettopp derfor er Hard Haus kommet for å bli.

Ny deltaker rekord

- Dette er kjempemoro, nå har vi passert vel 230 som er med. Det er kommet mange i siste liten. Vi er på Facebook og der henter alle nødvendig informasjon. Vi løfter hele tida vårt arrangement og at vi fikk en pågående og lokal Hard Haus konge i mål må jo trigge de som vil slå Vegard Sivertsgård, mener Nyhus som håper på mange publikummere på lørdag og søndag kommer og opplever hva Hard Haus egentlig er.

Og på Graftås samfunnshus skjer den endelige premieutdelingen søndag til alle de som trosser tropevarmen og deltar på denne tre-dagers trippelen.

Arbeidets Rett tror at Vegard Sivertsgård henter sin seier nummer tre. Hvem som vinner dameklassen er mer usikkert på søndag.

Lørdag arrangeres Kjøliskarven opp og ned og på søndag er det start og målgang ved Hard Haus sitt eget samfunnshus på Graftåsen i Ålen og masse muligheter til å oppleve idrett og mye flott natur. Og der kåres sammenlagtvinnerene med lokal mat premier og mye mere.

Etter målgang fredag kveld sier Vegard Sivertsgård følgende: Nå må jeg ta en liten løpetur og riste av meg litt, så blir det å spise, drikke mye og sove til i morgen, sier han.