Per Roger er friskmeldt og arrangerer nytt Smedhaugritt

Her går startskuddet for fjorårets utgave av Smedhaugrittet. Nå er Per Roger Bekken klar for en ny utgave av rittet.

Her går startskuddet for fjorårets utgave av Smedhaugrittet. Nå er Per Roger Bekken klar for en ny utgave av rittet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag arrangeres Smedhaugrittet hvor inntektene går uavkortet til barneavdeligen på St.Olavs hospital.

DEL

Da Smedhaugrittet ble arrangert i fjor, hadde Per Roger Bekken kommet så å si kom rett ut av helsesystemet etter en tøff kreftbehandling. Nå er han friskmeldt og klar for en ny utgave av rittet, hvor formålet er å samle inn penger til kreftrammede.

LES MER: Per Roger syklet Birken - to måneder etter han ble skrevet ut av isolat

– Min egen helse er uforskammet bra. Jeg følges opp av helsevesenet og går til regelmessige kontroller. Legene har sagt at det ikke er noen grunn til bekymring, sier Bekken, som er tilbake i full jobb.

LES OM FJORÅRETS RITT: Fådalens vakreste eventyr

I fjor samlet han og medarrangørene av sykkelrittet inn 26 000 kroner til Aktiv mot kreft. Nesten 100 barn og voksne deltok i rittet, som har start og målgang på gården i Fådalen.

Også i år håper Bekken på mange deltakere og et solid pengebeløp til et godt formål.

– Pengene i år går til avdelingen som heter barn 4 ved St.Olavs hospital. Der behandles barn med kreft og blodsykdommer, et tilbud vi vet flere familier i Nord-Østerdal også har behov for, sier Per Roger.

For voksne er startkontigenten på minimum 100 kroner. Bekken har også fått seks lokale bedrifter med på laget, som til sammen gir 15 000 kroner.

Selve konkurransen går ut på å komme nærmest mulig en idealtid. Deltakerne velger selv hvor mange runde de vil sykle. I fjor valgte noen å løpe, og i år er det også mulig å gå turmarsj i samme trasé.

– Deltakeren som kommer nærmest idealtiden bli rittmester. I tillegg har lokale matprodusenter og bedrifter bidratt med fine uttrekkspremier, forteller Bekken.

For privatpersoner og næringsliv som ikke har anledning til å delta på rittet, er det mulig å gi penger til innsamlingen. Mer informasjon finnes på arrangementes Facebook-side.

Artikkeltags