Signerte utbyggingavtale for Tolga kraftverk: Denne underskriften er verdt over 500 millioner

KONTRAKTSIGNERING: Prosjektsjef Magnar Myklatun i Skanska og direktør Oddleiv Sæle i Eidsiva Vannkraft signerer kontrakten om byggingen av Tolga kraftverk.

KONTRAKTSIGNERING: Prosjektsjef Magnar Myklatun i Skanska og direktør Oddleiv Sæle i Eidsiva Vannkraft signerer kontrakten om byggingen av Tolga kraftverk. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Skanska skal bygge Tolga kraftverk i Tolga kommune. Kontrakten har en verdi på cirka 582 millioner kroner.

DEL

Skanskas kunde er Eidsiva Vannkraft som står for utbyggingen og driften av kraftverket på vegne av Opplandskraft. Det går fram av en pressemelding.

Kontrakten omfatter bygging av kraftstasjon i fjell og driving av cirka 12 kilometer tunneler, der cirka 10 kilometer vil ha et tverrsnitt på 40 kvadratmeter.

Betongarbeidet består av inntakskonstruksjon og dam, samt arbeider i stasjon og portalbygg/trafo.

Kraftverket skal utnytte fallet i Glomma gjennom Tolga sentrum fra Hummelvoll og ned til foten av Eidsfossen. Kraftverket skal kunne gi god vinterproduksjon, og ifølge de involvert partene er de miljømessige ulempene begrenset.

- Vi har vært med å utvikle dette prosjektet fra en tidlig fase, og vi er veldig glad for at Eidsiva nå gir oss tillit til å gjennomføre byggingen. Vannkraft-utbygginger er et viktig kjerneområde for oss i Skanska, og vi ser frem til å starte enda et prosjekt hvor vi kan bidra til å ta vare på våre kilder for fornybar energi, forteller Steinar Myhre, konserndirektør med ansvar for anleggsvirksomheten i Skanska Norge.

Dette blir det tredje kraftverket Skanska skal bygge for Eidsiva siden 2014.

- Vi i Eidsiva Vannkraft har de siste årene samarbeidet med Skanska ved utbygging av Rosten kraftverk som nettopp er satt i drift og Nedre Otta der vi er godt i gang. Dette er et samarbeid vi har opplevd som meget positivt, og vi ser fram til å videreføre dette ved utbygging av Tolga kraftverk, uttaler Oddleiv Sæle, direktør i Eidsiva Vannkraft.

Kraftverket vil ha en årlig middelproduksjon på 205 GWh, som tilsvarer omtrent strømforbruket til 10 000 husstander. Byggestart er september 2018 og prosjektet vil være ferdigstilt i løpet av 2021

Artikkeltags