Gå til sidens hovedinnhold

Her kjører ringbussen

Artikkelen er over 6 år gammel

 Ringbussen starter på bussterminalen i Tynset sentrum, kjører til Tynset trafikkstasjon i Kjæreng og Øvre Brekkvei, fanger opp det nye boligfeltet Kvennstøa og tilbake til bussterminalen i sentrum.

Ferden går videre til Domus, Neby, Vidsyn og ned igjen til Motrøkrysset. Der svinger bussen nordover på riksveg 3 og etter hvert inn på bygdavegen med snuten mot Tynset igjen.

Bussen kjører framover forbi Fløttgjelta, Nygårdshaug og Jordet, før den svinger av ved Østigårdsgardene bortover Tynset-bygda og ned mellomriksvegen og ut på fylkesveg 30. Så går ferden tilbake mot Røroskrysset, Domus og bussterminalen.

Deretter går turen til Haverslia, hvor bussen kjører inn øverste avkjøring, snur oppe i Skrenten, og kjører tilbake til sentrum

– Det blir ingen tur innom den nedre delen av Haverslia, og bussen må snu ved Skrenten fordi det ikke er gjennomkjøring, forklarer Atle B. Barbakken, Trøndebilenes avdelingsleder i Nord-Østerdalen.

Bussrunden fortsetter til Lillebekkmoen, Idrettvegen, Holmengata og Litun, Skogvegen, Arnemovegen og skolene, før den returnerer til bussterminalen.

Da har bussen rullet i nøyaktig 57 minutter.

På ukedager kjører ringbussen sju ganger i døget. Første tur er klokka ni om morgenen, og det er avganger også 11.00, 13.00, 16.00, 18.00, 20.00 og 21.00.

På lørdager går bussen to ganger, klokka 11.00 og klokka 13.00.

Søndag er det ingen ringbuss.

Kommentarer til denne saken