Holtålen Arbeiderparti slår tilbake: – Vi har ikke gitt feil opplysninger

Arbeiderpartiets listekandidater var optimistiske på valgvake i Holtålen. Nå ønsker partiet å presisere at partiet ikke har gitt uriktige opplysninger. Foto: Nils Kåre Nesvold

Arbeiderpartiets listekandidater var optimistiske på valgvake i Holtålen. Nå ønsker partiet å presisere at partiet ikke har gitt uriktige opplysninger. Foto: Nils Kåre Nesvold

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Holtålen Arbeiderparti vil sterkt presisere at partiet ikke har gitt feil opplysninger i forhandlingsmøter med SV.

DEL

I helga ble det kjent at SV annullerte samarbeidsavtalen med SV og inngikk i stedet en samarbeidsavtale med Høyre og Felleslista.

I en pressemelding fra SV ble Arbeiderpartiet beskyldt for å komme med urikte opplysninger i forhandlingsmøter om politiske samarbeid.

Uforstående

Nå slår Arbeiderpartiet tilbake med egen pressemelding.

– Vi stiller oss helt uforstående til de beskyldninger som blir rettet mot oss og vi kan derfor ikke beklage noen av opplysningene vi har gitt i forhandlingene, skriver styret i Holtålen Arbeiderparti som diskuterte saken i et møte søndag kveld.

Stridens kjerne

Stridens kjerne er om Ap hadde støtte fra Høyre om et politisk samarbeid under et møte forrige tirsdag.

– De tre forhandlingsdelegatene fra Holtålen Ap var av den forståelse at Holtålen Høyre ville støtte våre ordfører-/varaordfører-kandidater. Det ble derfor avtalt nytt møte for videre forhandling og formalisering, heter det i pressemeldinga.

Ikke formalisert, men støtte

I pressemeldinga gjengir Ap en tekstmelding som ble sendt fra Høyre til Torbjørn Wolden etter møtet.

– De personene i Høyre som var med på møtet støtter fullt ut de konklusjonene som ble foreslått. Vi må selvfølgelig formalisere det skriftlig. Dette skal gå bra, skriver en av Høyre-delegatene i en SMS.

Ap skriver at denne tekstmeldinga kom like før forhandlingsmøtet med SV.

– I møtet med SV informerte vi om møtet med Høyre, vår forståelse av støtten fra Høyre og at vi hadde avtalt nytt møte med dem. Det måtte derfor være tydelig for SV at Holtålen Ap ikke hadde noen formalisert avtale med Holtålen Høyre, men en klar støtte, skriver Ap.

SV tar sjølkritikk

Elise Grønli i SV gjentar det hun har sagt tidligere.

– Forhandlingsmøtet ble innledet med at Ap sa at «vi har sikret oss støtte fra Høyre for ordfører og varaordfører», sier Grønli.

– Har dere gått ut med kritikk av Ap på feil grunnlag?

– Vi må forholde oss til det Høyre kan bekrefte og som er sagt til oss i forhandlingsmøtet. Det kom ikke tydelig fram for SV at det ikke var signert noen avtale før etter at SV hadde signert avtale med Ap. Må ta sjølkritikk på at vi ikke sjekket opplysningene som ble lagt fram før vi signerte avtalen med Ap, sier Elise Grønli.

Fikk 12 nye medlemmer

I pressemeldinga fra styret i Holtålen Ap heter det at «sakene» kan framstå uheldig.

– Det beklager vi overfor velgerne.

Ap har også merket stort engasjement rundt denne saken.

– Holtålen Ap fått 12 nye medlemmer i løpet av helga. Holtålen Ap ønsker med dette å avslutte denne debatten i media. Vi skal nå se framover, være et konstruktivt opposisjonsparti, og fokusere på de politiske sakene - til det beste for innbyggerne i Holtålen kommune, skriver styret i Holtålen Arbeiderparti i pressemeldinga.

Artikkeltags