I Folldal var det minusgrader natt til mandag – slik blir været utover uka

Folldal, her ved Grimsmotjønnan.

Folldal, her ved Grimsmotjønnan. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter en uvanlig varm sommer, kan vi nå vente oss «normalt» augustvær igjen.

DEL

Den som syklet til jobb mandag morgen, merket sikkert at det var litt kjøligere på hendene enn man har vært vant til den siste tida.

Vi skriver midten av august, og noen steder var det faktisk minusgrader natt til mandag. Ifølge meteorolog John Smits var det i natt -1,8 på det kaldeste i Folldal.

– Det har vært nattefrost en del steder, og det er begynt å bikke under null grader med rim på biler og bakken. Men det blir bedre utover dagen, og de sørlige delene kan det bli opp mot 20 grader, sier Smits til Østlendingen.

Regn på torsdag

Også tirsdag blir det oppholdsvær, men med litt mer skyer. Også onsdag vil regnet holde seg unna, selv om det er et nedbørsområde på veg inn på Vestlandet. Torsdag vil den nedbøren gå videre østover og passere Hedmark, forteller meteorologen.

– Dette er mer vanlig augustvær. Når vi kommer litt ut i måneden med lengre netter, med et kjølig drag i lufta, vindstille om natta og skyfritt, blir det fort frost av det, sier Smits.

Slutt på skogbrannfaren

Det mildere og kaldere været betyr også slutten for skogbrannfaren.

– I alle fall varslene vi sender ut. Det er ikke helt farefritt, og i en del kommuner kan det være lokale restriksjoner. Uansett gjelder det generelle bålforbudet fram til 15. september, understreker han.

Midt-Hedmark brann- og redningsvesen sendte mandag formiddag ut en pressemelding der de opphever totalforbudet mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark.

Opphever totalforbud

Vedtak om totalforbud mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark som også gjaldt faste bål- og grillplasser og bruk av engangsgrill oppheves for kommuner i MHBR sitt området.

Det gjelder kommunene Åsnes, Våler, Elverum, Trysil, Engerdal, Rendalen, Stor-Elvdal, Alvdal, Folldal, Tynset og Tolga.

– Midt-Hedmark Brann- og redningsvesen IKS vil benytte anledningen til å rose innbyggere og virksomheter i regionen for å ha utvist aktsomhet i perioden som har vært, sier brannsjef Trond Joar Kjenstadbakk.

– Det er viktig at vi alle fortsetter med å vise like mye aktsomhet framover for å unngå unødvendige hendelser relatert til faren for skogbrann.

Artikkeltags