Tvillingbrødrene Alv og Joar Sandnes har bygget opp firmaet Sandnes Bygg over mange år. Til sammen har de to vært tømrere i godt over 90 år. Teller vi med det de har jobbet med i tillegg, kommer vi opp i hundre. Nå har de bestemt seg for å vinke farvel til firmaet sitt.

Les også

Hundre års arbeidserfaring

I starten av uka var det også liv og røre i jobbmarkedet. I Tolga har sektorleder samfunnsutvikling og enhetsleder plan May Løseth sagt opp sin stilling. 

En annen som skifter beite innen jobb er Torstein Sagbakken som går fra å være superlokal journalist til det han beskriver som en drømmejobb.

I Holtålen har en privat barselgruppe med både gravide og nybakte foreldre bedt om bedre jordmortilbud og mer informasjon. De er skuffet over tilbudet og mener det er svært kritikkverdig at kommunen ikke har anskaffet i tide noen til å ta over når jordmor er i ferie. I fire uker i sommer blir gravide og nybakte foreldre automatisk satt over til St. Olavs hospital når de ringer kommunens jordmorberedskapstelefon.

Et lokalt scooter-firma er konkurs. Styret i Holtålen Scooterservice har meldt oppbud. Onsdag var det bobehandling i Trøndelag tingrett.

Onsdag måtte olsokauksjonen i Hodalen flytte innomhus, men til tross for at det var trangt om plassen ble det bydd rikelig. Der fikk Carl Ole kjøpt det han var ute etter.

Olsok i Tolga byr på mange arrangementer og onsdag var det et for de med nese for eksos og gamle doninger. Ikke siden 1966 har Ola Nygaard brukt tohjulingen. Men onsdag fikk han se at Astrid Marie Sæther var med i «Bjørn Arve & Bentes Minneløp» med hans Tempo Typhoon.

Samme kveld som olsokauksjonen og minneløp spilte Sie Gubba opp til storfest på Dølmotunet:

Samtidig som Sie Gubba entret Dølmotunet var det igjen duket for Elden på Røros:

Selv om det var ganske kaldt på Tolga og Røros den kvelden, var det enda kaldere i Folldal. Der ble det nemlig registrert minusgrader natt til torsdag!

Lørdag kunne våre lesere få med seg at det er sjåførmangel i transportbransjen. På Røros har de vært kreative der 16 år gamle Iver Galåen er sjåfør for Galåen transport. Slik løser de det:

Natt til lørdag ble det begått hærverk i Folldal sentrum.

Søndag trykket Alvdal kommune på den store røde knappen og ba innbyggerne sine om å bruke så lite vann som mulig.

På sportsfronten er Norway Cup i gang. Til uka sender vi flere kamper direkte og du kan enkelt holde deg oppdatert her: