O-gruppa har tenkt på både helsa og smittevernet

GRØNN TUR: Grønn tur er ett av tilbudene fra trimutvalget i Tynset IF orientering sommeren 2020. Sesongen er allerede i gang.

GRØNN TUR: Grønn tur er ett av tilbudene fra trimutvalget i Tynset IF orientering sommeren 2020. Sesongen er allerede i gang. Foto:

Berøringsfri registrering på postene og nettsalg av kart og registreringskort er tiltakene som bidrar til smittevern i forbindelse med turorientering på Tynset.

DEL

Sesongen startet 6. mai, og varer til 21. september. Nytt av året er noe Tynset IF Orientering kaller grønne turer. Tilbudet er gratis og passer for alle.

– Vi fortsetter med gradering av postene i fargekoder etter antatt vanskegrad og tilgjengelighet. Turpakker med kart og registreringskort fås og selges på Alvdal Tynset Sport og Circle K på Tynset, og på turorientering.no, forklarer trimutvalget på o-gruppas nettside.

Her forteller de om røde, blå og svarte poster som tidligere, men også om det nye, grønne poster.

På grunn av koronapandemien er det ikke satt ut stifteklemmer på postene. Registreringen foregår i stedet ved at en kan notere koden som er skrevet på postskjermen og registrere den på nett hos turorientering.no etterpå. Det går også an å registrere koden med mobiltelefonen. En tredje mulighet er å skrive koden på registreringskortet og sende det til Sigrid Kalbækken innen 1. oktober.

Kalbækken sitter i trimutvalget i o-gruppa sammen med Idar Nybø og Kristen Bay.

Tilbake til fargekodene: Grønne turer passer for alle, enten de er gående, har barnevogn, rullestol eller sykkel. Gratistilbudet gjelder 20 poster som er lagt som tre turer på kartet som heter Tynsetbyen.

I den tradisjonelle turorienteringspakka ligger de røde, svarte og blå postene, til sammen 50 stykker. De blå postene utgjør også Barnas turorientering.

– Passer godt for nybegynnere og de som har noe kjennskap til kart. Det er lagt 15 poster fra Arnemo og til lysløypa. De som er 12 år og yngre oppfyller merkekravene når de har tatt 15 blå poster, opplyser trimutvalget.

Røde poster er de 20 av. Her kreves det litt mer kjennskap til kart. Røde poster finner du i den vestlige delen av Havern-kartet rundt Travbanen og til Motorsenteret.

Svarte poster krever både utholdenhet og kjennskap til kart. Ti poster er på kartet Savalbotn, mens fem poster er lagt som fjellorientering på kartet Gruvkletten og Bratthøa.

Årets sykkelorientering består av 15 poster i sentrum av Tynset og mot Brydalskjølen.

Det premieres på ymse vis, og det er også mulig å bli en supertrimmer. En avslutningskveld er planlagt på skistadion i Haverslia i oktober.

– Vi ønsker alle en fin tur-o-sesong, lyder meldingen fra trimutvalget, som sier det går an å følge med både på nettsiden til TIF, tynsetidrett.no, og facebooksiden til Tynset IF orientering.

Artikkeltags