38 kommuner i Trøndelag idrettskrets har valgt hver sin ildsjel, og årets kandidat på Røros er o-gruppa, med leder Hans Arild Skjevdal i spissen.

– Orienteringsgruppa har i mange år tilbudt et lavterskeltilbud for alle i kommunen. Her er det plass til både ung og gammel, og ikke minst både bredde og mulighet for utvikling. Orienteringsgruppa på Røros byr på et unikt miljø med plass til alle, heter det i begrunnelsen som er sendt til Trøndelag idrettskrets.

Ildsjelene i orienteringsgruppa har i en årrekke klart å ha et tilbud på tross av opp og nedgang i popularitet og i sterk konkurranse med andre tilbud.

– Samhold, inkludering og felleskap er betegnende for orienteringsgruppa. Det kan også nevnes at i tillegg til å arrangere o-løp i varierende størrelse, har de også ansvar for stolpejakten på Røros som hadde over 3300 unike stolpejegere i 2021. De har også gratis startavgift på lokale o-løp og sponser startavgift til de som starter på regionale og nasjonale løp (eldre deltagere). Dette er ildsjeler i opphøyd grad!

Flere kriterier

Trøndelag idrettskrets beskriver ildsjelene på følgende måte:

"De som gjør den lille forskjellen og gjør det lille ekstra. De som ofte er pådrivere og aldri gir opp å få til ting. De som ofte er vanskelige å få takket på en ordentlig måte fordi de skyr rampelyset."

Kriteriene for å bli valgt som ildsjel er listet opp slik:

  • En person/personer som gjør det lille ekstra – gjør en forskjell
  • En representant for en åpen og inkluderende idrettskultur
  • En god representant for trøndersk idrett
  • Et forbilde for andre
  • En pådriver for et sunt og trygt oppvekstmiljø
  • En innsats for fysisk aktivitet og god helse
  • Et arbeid med glede, helse, felleskap og ærlighet som rettesnor
  • Trøndersk idretts verdier skal speiles av vinneren/vinnerne

Hederskveld

Fredag 4.november feires ildsjelene i Trøndelag med hederskveld. Da blir det avgjort hvem som blir årets ildsjel i Trøndelag idrettskrets.

Prisen for årets ildsjel i hele landet i fjor, gikk til Terje Redtrøen fra Tylldal.