Røros Konserter inviterer til en helkveld dedikert til den stadig voksende Americana-bølgen, med tre av landets mest spennende artister innenfor sjangeren på samme scene i Falkbergsalen på Storstuggu, skriver de i en pressemelding.

– Det man omtaler som den tredje bølgen av countryrock her til lands, er faktisk så omfattende at den har fått kallenavnet «Nordicana», tilføyer de.

Der spiller bandet The Northern Belle en sentral rolle, heter det, og sammen med dem til Røros kommer også artistene Oda Trøen og Jonas Brekke.

Oda Trøen er bosatt i Trondheim, men er opprinnelig ålbygg. Denne høsten er hun aktuell med flere låter fra sin kommende EP, og nå har hun sluppet den første singelen.

– Singelen heter «Too Late to Die Young» og tar for seg forventninger og normer knyttet til det å bli voksen, forteller hun i en pressemelding.

Med seg i studio har hun hatt det hun beskriver som unge og dyktige musikere bosatt i Trondheim, som Adrian Ahtola på trommer og Johannes Konstad Brevik på gitar, begge kjent fra bandet The Impossible Green. Hun har også hatt med seg ålbygg Hallvard Løberg på bass, kjent fra This Daze, i tillegg til at Kriss Stemland bidratt med keys.

Singelen er spilt inn i Nyhavna studio i Trondheim og er produsert av Mathias Unhjem Rognskog, som i tillegg har bidratt med gitar og koring, og Åsmund Arnesson Riise. Låten er mastret av Karl Klaseie fra Øra studio i Trondheim.

Oda Trøen med band gir ut første singel

– The Northern Belle ga ut albumet «The Women in Me» høsten 2021. Bandet fortsetter stadig å utvide americana-uttrykket sitt med referanser til både 70-talls vestkystrock og moderne pop. Albumet fikk terningkast 5 både i VG, Dagsavisen og Klassekampen, og bandet har tidligere både blitt spellemannsnominert, spilt på Øyafestivalen og gjestet Lindmo på NRK, heter det i pressemeldinga.

Om Jonas Brekke skriver arrangørene: I mars i år slapp artisten Jonas Brekke debutalbumet «Tomorrow´s Avenue» som består av åtte låter som forteller og skildrer noen av Jonas nære historier, drømmer og av livets utfordringer. Tidligere i sommer varmet han opp for Hellbillies på Sverresborg og vant bandkonkurransen hvor premien inkluderte spillejobb på Pstereo 2013. Jonas Brekke melder seg herved for alvor med i den populære Norsk-Americana bølgen, og er på vei til å etablere seg som en av de mest spennende artistene fra Trondheim i 2022.