Gå til sidens hovedinnhold

Oda Trøen med band gir ut første singel

Låtskriver og sanger Oda Trøen (24) har funnet en ny gruppe som hun spiller med i Trondheim. Nå gir de ut den første singelen.

Fredag 3. september slipper Oda Trøen singelen Dog on a Leash sammen med musikerne Johannes Konstad Brevik på elgitar, Adrian Ahtola på trommer, Hallvard Løberg på bass, Kriss Stemland på orgel og Mathias Unhjem Rognskog og Une Sekkelsten på kor.

– Låten bærer preg av en spenstig blanding mellom pop/rock og americana. Teksten er inspirert av mennesker som gjør alt de kan for å være til lags med alle andre enn seg selv, og tar spesifikt for seg min relasjon til en slik person, som kan sies å være «on a leash», forklarer Trøen.

Hun er opprinnelig fra Ålen og var med i bandet Dakota. Hun bor nå i Trondheim i forbindelse med utdannelse og studerer til å bli lektor i engelsk.

– Jeg driver å skriver masteroppgave. I tillegg jobber jeg litt som vikarlærer, og driver med musikk på fritiden. Jeg ser det bare blir mer og mer musikk.

– Jeg har vært med i bandet Dakota hjemme i Ålen, men det er lettere å ha et band i Trondheim når jeg bor her. Vi begynte å spille sammen i februar. Fredag slipper vi vår første singel og det vil komme flere utover høsten. Når det har vært så stille under koronaen har jeg fått skrevet masse sanger.

Hun er glad for at kulturlivet er på vei til å våkne opp fra dvalen.

– Vi skal spille på Røros Folk Festival i oktober.

Låten som nå skal gis ut er spilt inn i Nyhavna studio i Trondheim og er produsert av Mathias Unhjem Rognskog og Åsmund Arnesson Riise.

Kommentarer til denne saken