Også eldre har behov for et trivelig Tynset sentrum

Av
DEL

MeningerOnsdag 26. februar hadde ordføreren invitert til et åpent møte om Tynset sentrum, og det kom flere enn forventet! Det tyder på at vi ønsker å ha trivelig sentrum for lokalbefolkningen og tilreisende, et sentrum som går langt ut i alle retninger, med torgområdet som selve navet.

Hvorfor jeg valgte å møte der, var først og fremst for å bringe «til torgs» at eldre også har behov for et trivelig sentrum! I sentrum ligger et flott område etter tidligere Tronstua barnehage. Men her har Tynsetpolitikerne bestemt at det skal anlegges en park!

Hittil har jeg ikke truffet noen som er enig i denne beslutningen. Hva skal Tynsetbygda med en park? Ordføreren antydet noe om at småbarnsforeldre synes det blir fint å ha en park å leke i, med barna!? Jada, men vi har da en flott museumspark som driftes av frivillige entusiaster, og det blir en aktivitetspark i hesteskoen utafor Tjønnmosenteret, og område ved Rambu er vel heller ikke å forakte? Vil ikke dette være bra nok, i tillegg til vår flotte natur og den pågående tilrettelegginga av mange stier?

Det denne «Parktomta» egner seg aller best til, er faktisk bygging av tilrettelagte boliger (omsorgsboliger) som kan gi beboerne et meget godt boområde, nærhet til et mer pulserende liv i sentrum, og som også ivaretar nærheten til hjemmetjenesten. Men alle er vel nå kjent med at det er politisk besluttet å kjøpe et hus med ei tomt som er mye mindre enn «Parktomta», til dette formålet! Dette området ligger bortgjemt bak Kongsheim og vil på ingen måte åpne sentrum for de som skal tilbringe resten av sitt liv der!


Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags