Marked for flere tusen

FULLT PÅ TUNET I ÅR IGJEN: Olsok i Tolgas største arrangement, markedsdagen med næringslivsmesse og auksjon, trakk lørdag godt over tusen mennesker innom. Her fra auksjonen, der Ola Rye forsøker å lokke fram bud fra de frammøtte.

FULLT PÅ TUNET I ÅR IGJEN: Olsok i Tolgas største arrangement, markedsdagen med næringslivsmesse og auksjon, trakk lørdag godt over tusen mennesker innom. Her fra auksjonen, der Ola Rye forsøker å lokke fram bud fra de frammøtte. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Dølmotunet tiltrekker seg stadig folkemassene i olsok. Markedsdagen med auksjon ble lørdag gjennomført i varmt sommervær.

DEL

Etter at markedsdagen ble innført i Olsok i Tolga i 1994, har arrangementet trukket mye folk. Slik ble det også i år, der antydningsvis opp mot et par tusen var innom portene i løpet av dagen.

Utstillere og selgere fra både nær og fjern, fikk kose seg i det varme sommerværet som begivenheten ble velsigna med. Totalt denne dagen er det millionomsetning på Tolga, der mange åpner lommeboka for å sikre seg diverse varer – brukt som nytt. For lokalt næringsliv og enkelte lag og foreninger, betyr dagen en gyllen mulighet til å vise seg fram.

Selgerne Øystein Sunde fra Magnor og Ole Pettersen fra Sollia/Hamar var av de langveisfarende, og kunne melde om stor pågang i sine boder. Begge to har lang fartstid på Tolga, og selger diverse antikviteter, inkludert mye glass, servisedeler og pyntegjenstander.

- Salget har vært heftig i år. Her treffer jeg trivelige folk, som kjøper de rareste ting, humrer Sunde, og legger til at han har solgt varer på Dølmotunet hver eneste sommer med unntak av 23. juli i 2011, da markedsdagen ble kansellert. - Jeg regner å være på plass også til neste år, sier Pettersen.

Under auksjonen, den 23. i rekka, var det i hovedsak gjenstander fra et dødsbo som skulle under hammeren, supplert med andre ting. Overskuddet herfra går direkte inn til drifta av Dølmotunet.

- Totalt har vi 135 utslagsvarer som vi forventer å få klubba unna i løpet av to timer, informerte Ola Rye, auksjonariusen med kjeftamentet i orden, før første gjenstand ble brakt opp på lemmen på gardstunet.

Auksjonarius Rye med undersåtter får videre ei travel tid i bransjen. Allerede førstkommende onsdag er han klar med ny olsok-auksjon i Hodalen.

En innholdsrik dag på Dølmotunet ble avslutta med krokveld. Der var det bandet Ni Liv fra Telemark som spilte opp til dans.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags