Innbyr til et innholdsrikt Olsok

Gudny Hagen Bakken i programkomiteen kan vise til over 70 olsokarrangementer i løpet av ti dager.

Gudny Hagen Bakken i programkomiteen kan vise til over 70 olsokarrangementer i løpet av ti dager. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Arrangørene av Olsok i Tolga byr i år på alt fra kultur og idrett til smakfulle matopplevelser. I ti dager til ende vil du finne både små og store arrangementer rundt om i Tolga kommune.

DEL

Leder for programkomiteen i Olsok i Tolga, Gudny Hagen Bakken, forteller om en olsokuke med over 70 ulike arrangementer.

– Vi åpner uka med en åpningskonsert i Tolga kirke der vi blant annet vil spille av et unikt lydopptak av bygdedikteren Annar Eggen. Konserten har fått tittelen Finn verden på ferden, som også er slagordet til Olsok i Tolga.

Bakken forteller at etter endt konsert er det bare å fortsette ferden ned i gata, her er det nemlig flust med «vannposter», eller puber og kroer som det også kalles.

– Åpningskonserten er den første av totalt 20 små og store konserter i løpet av Olsok. Du får alt fra kro med Silya på Dølmotunet til sangkveld i Holøydalen kirke.

Olsok i Tolga: Silya spiller på onsdagskroa

Tolga dyrker måltidet

Det er også muligheter for mange matopplevelser gjennom de ti arrangementsdagene. På Tolga har både Dølmotunet, Sjarbar, Malmplassen og Caltex servering åpent gjennom uka. I Vingelen finner du Bunåva og i Øversjødalen er både samfunnshuset og Café Lillemoen åpen store deler av uka.

– I tillegg har du blant annet den tradisjonsrike bankfrokosten og en internasjonal kveld i Vidarheim. Her får du mat fra store deler av verden akkompagnert av Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen som spiller musikk de har funnet på ferden, sammen med dyktige utøvere som har funnet Tolga og Nord-Østerdalen en mer strabasiøs vei, forteller Bakken.

Også for de som vil være litt mer aktive er det muligheter i Olsok.

– Du kan delta i Egebergløpet eller marsjen, sykle rundt Tallsjøen eller ned bakken i Harman, prøve Basisball med Mjølksyra eller delta på fotballskole på Sætersgård. Eller hva med å haike med en vetaranbil fra Caltex gjennom Brugata?

Artikkeltags