Olsok i Tylldalen med pilegrimsvandring og messe

DEL

Menighetsrådet i Tylldalen arrangerer pilegrimsvandring på Olsokdagen onsdag 29. juli. Dessuten blir det olsokmesse på kveldstid. Lars Erlend Kielland, som er pilegrimsprest ved bispekontoret på Hamar, blir med på årets vandring, opplyser Lars Hogstad i en pressemelding.

- Pilegrimsvandringen starter med oppmøte ved Tylldalskjerka og avreise med bil på formiddagen til Søgardsnysetra. Derfra blir det å gå inn til Pilegrimslavoen som ligger ved Søndre Kvanntjønna rett sør for Kommern. Dette er et flott fjellområdet mellom Tylldalen og Brydalen i nordkant av Fonnåsfjellet. Turen går i lett terreng på stier og grusveier. Pilegrimene må sjøl sørge for egen mat og drikke. Turen er om lag 16 kilometer og det er muligheter til å slutte seg til vandringen under veis – eller avslutte turen før en kommer til bygda. Men den full-lange turen avsluttes ved kjerka i Tylldalen, forklarer Hogstad.

Når pilegrimsfolket kommer til bygds er det tid for olsokmesse i kjerka på kvelden.

– Her vil gammelprosten, Nils Kåre Erlimo forrette. Messa vil få et tidebønnspreg og mange vil da få en smak av «gamle dager» der tidebønna sto sterkt. Når det gjelder smittevern i forhold til Covid 19, vil det bli gitt retningslinjer ved påmelding.

Påmelding må rettes til Tove Bråten Fjerdingby eller Lars Hogstad. Påmeldingsfrist er fredag 24. juli, etteranmeldelse er mulig.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken