Møterommet er mye omtalt, blant annet av ordfører Isak V. Busch, som mente ved åpningen i fjor at dette er det fineste møterommet i hele Røros. I den gamle møkkjelleren i fjøset på Leighgården, er møterommet bygget inn i glass, så de gamle murene er godt synlige.

Her skal Sønvis spille onsdag. Sønvis består av musikere fra Røros-regionen, Kirsti Sæter på vokal, Vegar Dahl på vokal og gitar, og Jo Ryen som trakterer tangenter og trekkspill. De spiller egenprodusert folk- og visemusikk

- Sønvis er av direktør Simen Bjørgens personlige favoritter, så det var nok de første han tenkte på da vi fikk forespørselen fra Rørosmeieriet, sier Jørgen Bakken, kommunikasjonsrådgiver i Kulturminnefondet.

Selv har han ikke hørt Sønvis spille før, men har brukt de siste dagene på å høre seg opp litt.

- Jeg vil si at Sønvis består av musikere som er drivende dyktige, sier han.

Kulturminnefondet trengte ikke betenkningstid for å hoppe på muligheten om å sende en direktekonsert fra sine lokaler, i det som skulle vært årets martnasuke.

- Det er rett og slett for å kunne bidra med noe kulturelt, og få vise fram at Kulturminnefondet er her, og er en del av Røros. Det er kjempegøy å få være med på muligheten til noe fint og kulturelt i den tunge stunden vi er i nå, sier Bakken.

Hos Kulturminnefondet er det, som mange andre steder, tynt i rekkene på kontoret og mange jobber hjemmefra. Selv er Jørgen Bakken såpass fersk, at han gjerne tilbringer så mye tid som mulig på kontoret.

- Nå gleder vi oss til å ta i mot Sønvis og vise fram dette bandet, etter alle smittevernsregler, avslutter Bakken med et smil.

Konsertene resten av uka

Etter Kulturminnefondets konsert onsdag, kommer konsertene som perler på ei snor i det som skulle vært martnasuka. Alle konsertene spilles uten publikum til stede, og direktesendtes på retten.no til disse tidspunktene:

Torsdag 18. februar kl. 16.00: Christian Stai Lien og Erik Roll spiller hos Røros bryggeri

Fredag 19. februar kl. 20.00: Ren Røros byr på Copper City Ramblers i Sangerhuset

Lørdag 20 februar kl. 20.00: Glåmos spellemannslag og Rørosbanken byr opp til virtuell dans i Sangerhuset