Gå til sidens hovedinnhold

Onsdagens martnaskonsert på retten.no: – Jeg vil si at Sønvis består av drivende dyktige musikere

Rørosmeieriet har utfordret, og sammen med Arbeidets Rett, Kulturminnefondet, Røros Bryggeri, Ren Røros og Rørosbanken, skal martnasuka markeres med en konsertgave til folket.

Onsdag klokken 15.00 har Kulturminnefondet invitert Sønvis til sitt store møterom, Hans Aasen, i kjelleren i fjøset på Leighgården.

Møterommet er mye omtalt, blant annet av ordfører Isak V. Busch, som mente ved åpningen i fjor at dette er det fineste møterommet i hele Røros. I den gamle møkkjelleren i fjøset på Leighgården, er møterommet bygget inn i glass, så de gamle murene er godt synlige.

Her skal Sønvis spille onsdag. Sønvis består av musikere fra Røros-regionen, Kirsti Sæter på vokal, Vegar Dahl på vokal og gitar, og Jo Ryen som trakterer tangenter og trekkspill. De spiller egenprodusert folk- og visemusikk

- Sønvis er av direktør Simen Bjørgens personlige favoritter, så det var nok de første han tenkte på da vi fikk forespørselen fra Rørosmeieriet, sier Jørgen Bakken, kommunikasjonsrådgiver i Kulturminnefondet.

Selv har han ikke hørt Sønvis spille før, men har brukt de siste dagene på å høre seg opp litt.

- Jeg vil si at Sønvis består av musikere som er drivende dyktige, sier han.

Kulturminnefondet trengte ikke betenkningstid for å hoppe på muligheten om å sende en direktekonsert fra sine lokaler, i det som skulle vært årets martnasuke.

- Det er rett og slett for å kunne bidra med noe kulturelt, og få vise fram at Kulturminnefondet er her, og er en del av Røros. Det er kjempegøy å få være med på muligheten til noe fint og kulturelt i den tunge stunden vi er i nå, sier Bakken.

Hos Kulturminnefondet er det, som mange andre steder, tynt i rekkene på kontoret og mange jobber hjemmefra. Selv er Jørgen Bakken såpass fersk, at han gjerne tilbringer så mye tid som mulig på kontoret.

- Nå gleder vi oss til å ta i mot Sønvis og vise fram dette bandet, etter alle smittevernsregler, avslutter Bakken med et smil.

Konsertene resten av uka

Etter Kulturminnefondets konsert onsdag, kommer konsertene som perler på ei snor i det som skulle vært martnasuka. Alle konsertene spilles uten publikum til stede, og direktesendtes på retten.no til disse tidspunktene:

Torsdag 18. februar kl. 16.00: Christian Stai Lien og Erik Roll spiller hos Røros bryggeri

Fredag 19. februar kl. 20.00: Ren Røros byr på Copper City Ramblers i Sangerhuset

Lørdag 20 februar kl. 20.00: Glåmos spellemannslag og Rørosbanken byr opp til virtuell dans i Sangerhuset

Kommentarer til denne saken