Gå til sidens hovedinnhold

– Ønsker å videreformidle det ekte engasjementet vi ser i Livestock og andre steder i regionen

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag arrangerer Livestock, Rørosregionen Næringshage og Regionrådet «Hematt» på Vulkan i Oslo.

De tre arrangørene tar med seg representanter for til sammen 14 bedrifter og kommuner fra Fjellregionen til byen slik at de skal kunne få presentere seg og sitt for interesserte.

– Målet er å skape en møteplass for en god samtale, og hvor vi viser fram alt det gode som finnes i Fjellregionen, sier Anne Linn Vingelsgård Schärer som er festivalsjef for Livestock.

Livestock er en ordentlig suksesshistorie fra Alvdal. Det startet opp som et lite arrangement i Basheim i 2006 og er i dag en stor festival over flere dager med flere tusen besøkende. Festivalsjefen håper å ta med seg noe av det hun mener kjennetegner festivalen til Oslo.

– Vi spiller på følelsen «hematt» i navnet på fredagens arrangement. Det handler om å føle seg hjemme, og det er noe vi har jobbet med å få til på Livestock og som vi nå vil overføre videre. Vi håper de som kommer til Vulkan på fredag finner noe de føler seg hjemme i eller med, sier hun og fortsetter:

– Vi ønsker å vise fram det ekte engasjementet som finnes hos Livestock og andre steder i regionen vår.

Arrangørene lokker med gratis inngang og til og med litt gratis servering om man kommer tidlig.

– Jeg har merket meg at det er stor interesse for arrangementet så har jeg høye forhåpninger til kvelden, men er naturligvis litt nervøs til hvorvidt det kommer til å svare til forventningen. Slik er det alltid, sier hun.

Ved siden av minglingen og de gode samtalene med de lokale bedriftene og kommunene kan gjestene også få oppleve artister med tilknytning til Fjellregionen.

– Simen Mitlid, opprinnelig fra Os, kommer og spiller. Han slipper faktisk en singel samme dag så det er ekstra morsomt å ha ham med på laget. Koret Korølio med utgangspunkt i Østerdalslaget i Oslo kommer også og den store hovedattraksjonen er Charlie Rackstead, et band hvor vi finner blant andre Torfinn Borkhus fra Folldal, kjent fra både radio og TV. Det er et veldig bra band som også han er humoristisk side, forteller Vingelsgård Schärer.

Borkhus tar også plass i sofaen i forkant av underholdningen for å ta en sofaprat med tidligere Fjelltrainee Anders Ruud Skyvulstad.

Kommentarer til denne saken