Opera di Setra klare med operetten Den glade enke

NY OPERA: På ny er det klart for opera på setra i Svarthammerlia.  Arkivfoto

NY OPERA: På ny er det klart for opera på setra i Svarthammerlia. Arkivfoto

Opera Di Setra presenterer den folkekjære operetten «Den Glade Enke» av F. Lehár sommeren 2019.

DEL

– Opera Di Setra er en vill idé om å ta folk inn i operaens verden på en setervang i Nord-Østerdalen. Musikk, tradisjoner, natur, folk og dyr i skjønn forening i noen hektiske sommermåneder er et ønske som å knytte fortid, nåtid og framtid inn i et fjellandskap og gi tilhørerne en unik opplevelse. Sommeren 2019 inviterer vi nok en gang til en helaftens operette, opplyser Lars Eggen i en pressemelding.

Sist de satte opp en operette i Svarthammerlia satte de publikumsrekord, med Sommer i Tyrol i 2016. I år håper de på ny rekord, og det er også mulig å kjøpe plassbilletter, så man kan endelig sikre seg sin favorittplass i amfiet.

Samarbeid med overnatting

– Ønsker du overnatting har vi inngått et samarbeid med Tynset Hotell, som kan være med å tilrettelegge for en helaftens operaopplevelse i Østerdalen.

Franz Lehárs klassiker, med historien om enken som under enhver omstendighet må giftes på ny med noen fra hennes hjemland, slik at formuen ikke forsvinner ut av landet.

– Operetten er fra 1905, men vi plasserer den midt inn i den pågående fylkessammenslåingen mellom Hedmark og Oppland. Hvordan det går får du kanskje et svar på til sommeren, sier Eggen.

Spilledatoer er 5. til 7. juli 2019. Billetter ligger allerede ute for salg.

Artister på plass

Eva Holm Foosnæs skreddersyr arrangementer for vårt kammerorkester på setra. Vi stiller igjen med vårt flotte operakor, samt dansere og artister fra regionen i tillegg til de profesjonelle utøverne.

Disse er: Gunda-Marie Bruce (Hanna Glawari), Lars Eggen (Danilo), Torstein Fosmo (Camille De Rossilion), Ida Gudim (Valencienne), Ingrid Eggen (Njegus).

Ronald Rørvik står igjen for regi sammen med koreograf Toni Herlofson. Elin Persson er kormester.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags