Retter fokus på skjønnhetstyranniet: “Sykt perfekt eller god nok!” 

PRESTASJONSPRESS: Elin Grønli er leder i Ålen Sanitetsforening og bekymret for de høye kravene unge utsettes for.

PRESTASJONSPRESS: Elin Grønli er leder i Ålen Sanitetsforening og bekymret for de høye kravene unge utsettes for. Foto:

Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) har i noen år hatt stort fokus på skjønnhetstyrraniet barn og unge utsettes for fra samfunnet og sosiale medier. Nå føler de situasjonen for de håpefulle er i ferd med å bli prekær. 

DEL

Derfor går de bredere ut og inviterer til foredrag om netthets, prestasjons- og perfeksjonspress og de generelt høye kravene unge utsettes for.

- Vi i NKS merker en økning i psykiske lidelser hos barn og unge. Prestasjonspresset er stort både på skolen og fritiden, og mange er ikke i stand til å håndtere det. Vi kan ikke utelukke at det er en sammenheng mellom disse to tingene, sier leder i Ålen Sanitetsforening Elin Grønli, og fortsetter:

- Dette er et tema som engasjerer, vi har allerede mange påmeldinger.

Grønli får støtte fra leder i Foreldrerådets Arbeidsutvalg (FAU) ved Hov skole i Ålen, Kjersti F. Jensås.

- Det er prisverdig av NKS å invitere til foredrag om et så alvorlig emne. Sanitetsforeningen har for øvrig alltid satt viktige helsetema på dagsordenen. Nå er det på tide å ta en god kikk på hva vi som samfunn har blitt opptatt av, og hva som kan være grunnene til at så mange unge sliter i hverdagen.

Ønsker mer kunnskap

Liv Sunde Moan er leder i Haltdalen Sanitetsforening og har allerede fått positive tilbakemeldinger fra lærere, foreldre — til og med barnehageansatte — som ønsker mer kunnskap om hvordan å hjelpe de yngre gjennom hverdagen. Dette arrangementet er for syvendeklassinger og eldre.

POSITIVE: Leder i Haltdalen Sanitetsforening Liv Sunde Moan har allerede fått positive tilbakemeldinger på arrangementet fra berørte voksne.

POSITIVE: Leder i Haltdalen Sanitetsforening Liv Sunde Moan har allerede fått positive tilbakemeldinger på arrangementet fra berørte voksne. Foto:

- Jeg var nettopp innom banken og satte opp plakater om foredraget, da kom det en person bort og sa at hun setter veldig pris på, og har stort behov for å få slik veiledning, sier Moan.

Oppvekstvilkår

Det blir et stort arrangement med to foredragsholdere. Kari Løvendahl Mogstad er en profilert lege, samfunnsdebattant og forfatter. Hun foredrar om spiseforstyrrelser for blant annet legeforeningen, helsesøsterutdanningen, NRK Supernytt og ExtraStiftelsen, og har et enormt engasjement for unges oppvekstvilkår.

- Cecilia Skavlan er fagkonsulent for barn og unge i NKS og blant mye annet fanger hun opp unge som kunne trenge litt ekstra oppmerksomhet, avslutter Moan.

Møtet finner sted 10. september i Hovet.

Påmelding fortrinnsvis via skolene. Det er også mulig å ringe arrangørene for påmelding.


Artikkeltags