Ordførerne Isak Busch og Mona Murud i karantene

Årsaken er Helsedirektoratets bestemmelser som ble presentert av regjeringen i dag torsdag 12. mars. Dette til tross for at ordføreren har testet negativt for korona-virus, og i dag har vært tilbake i ordinært virke.

DEL

Han må i henhold til bestemmelsene være i karantene i 14 dager fra den dagen han kom hjem. Det betyr at han vil være tilbake mandag 23. mars.

I karanteneperioden vil varaordfører Christian Elgaaen være fungerende ordfører og være til stede på de arenaer som kreves. Busch vil ha hjemmekontor, og være tilgjengelig på epost og telefon.

Gode råd fra Murud

Samtidig har Mona Murud, ordfører i Alvdal, som også sitter i karantene, skrevet dette innlegget på sin facebook-vegg:

"- Korona ja, dette har vært noen spesielle dager. Å til de grader være en del av en global utfordring, og måtte agere - har vært og er lærerikt. Nå kjenner jeg hvor små vi er i denne store verden, MEN - samtidig får vi nå en skikkelig påminnelse om hvor viktige hvert eneste individ er. For nå må ALLE være med å ta ansvar, og det skal vi gjøre.

Jeg kjenner at alle er innstilt på å bidra. Så vet vi at dette vil få store konsekvenser for veldig mange. Men solidariteten er merkbar, det er så bra.

Jeg er vel ikke den eneste ordføreren med hjemmekontor. Etter en ukes ferie med deler av familien er vi i dag beordret til karantene.Formen er helt fin, og jeg kommer til å jobbe hjemmefra.

Ta vare på hverandre - og vis hensyn"


Artikkeltags