Johaug om neste gullsjanse: – Den øvelsen jeg har sett mest fram til

Therese Johaug under pressetreffet med skiathlonlaget i ski-VM i Seefeld.

Therese Johaug under pressetreffet med skiathlonlaget i ski-VM i Seefeld. Foto:

Av

Therese Johaug sier det lenge har vært en ekstra ring rundt 10-kilometeren i VM på kalenderen. Torsdag jakter hun sitt andre strake gull i Seefeld.

DEL

Johaug innledet VM med en knusende overlegen seier på 15-kilometeren med skibytte lørdag. 30-åringen innfridde dermed det kolossale favorittstempelet hun hadde på sine skuldrer.

Tirsdag fortsetter jakten på det som kan bli et eventyr-VM for langrennsstjernen fra Dalsbygda. Fire gull kan det potensielt bli i Seefeld.

– Jeg skjønner at det er forventninger til meg, og det vil være dumt å si at jeg ikke går for gull i morgen (tirsdag), sa Johaug da hun møtte pressen mandag morgen.

Les saken: Overlegent VM-gull til Therese Johaug, dobbelt norsk

Therese Johaug sier det lenge har vært en ekstra ring rundt 10-kilometeren i VM på kalenderen. Tirsdag jakter hun sitt andre strake gull i Seefeld.Johaug innledet VM med en knusende overlegen seier på 15-kilometeren med skibytte lørdag. 30-åringen innfridde dermed det kolossale favorittstempelet hun hadde på sine skuldrer. Tirsdag fortsetter jakten på det som kan bli et eventyr-VM for langrennsstjernen fra Dalsbygda. Fire gull kan det potensielt bli i Seefeld. Nettopp 10-kilometeren i klassisk stil betyr litt ekstra.

Se også: Johaugs manager: – Nå er alt glemt

– Det er kanskje den øvelsen jeg har sett mest fram til i hele vinter, sa Johaug og kalte det en «favorittøvelse».

– Det er individuell start, meg mot klokka. Jeg har heller ikke noe mesterskapsgull på 10 kilometer klassisk ennå, utdypet hun.

30-åringen la videre ikke skjul på at gullet på skibyttedistansen ga ro og en solid bekreftelse.

– Jeg kunne ikke fått en bedre start på mesterskapet ved å ta det individuelle gullet. Det gir meg en ro og trygghet ved at jeg fikk de svarene jeg fikk, sa Johaug – og ba om å bli trodd på at hun kom til Seefeld med noen spørsmål i hodet.

– Jeg har følt meg i bra form i det siste, men man har aldri kontroll på konkurrentene. Alle løp skal gås, sa hun.

Johaug røpet tirsdag at hun ikke sov spesielt godt etter lørdagens skibyttegull.

På spørsmål fra NTB om hvordan nattesøvnen blir natt til tirsdag, lød svaret: – Da blir det nok ikke så bra. Jeg sover sjelden bra natten før konkurranse, sa hun.

Landslagstrener Ole Morten Iversen er klinkende klar på hvem som bærer favorittstempelet tirsdag.

– Ut fra det som har skjedd før i vinter, må Therese finne seg i å være favoritten enten hun vil eller ikke. Men noen ganger vinner favoritten, andre ganger ikke, sa han.

Iversen tror 10–12 løpere kjemper om pallplassene på 10-kilometeren. Fire av dem er norske. Johaug bedyrer at hun ikke tar noe for gitt, og hun påpeker at hun har jobbet hardt for å forbedre seg i de lettere partiene av skiløypa.

– Jeg har prøvd å utvikle kapasiteten min gjennom spesifikke styrkeøvelser og stakeintervaller i paddeflatt terreng i Sørkedalen, fortalte Johaug, som avviser å snakke om mulighetene for å bli VM-dronning med fire gull.

– Det har jeg overhodet ikke noe fokus på. Jeg tar løp for løp og har lyst til å prestere i de løpene jeg stiller i, sa Johaug, som ikke ser tegn til avtagende form.

– Jeg har aldri gått på noen kjempesmell. Men dette vet en aldri. Alle løp skal gås. Ved siden av Johaug skal Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg gå tirsdagens renn. (©NTB)

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags