- Vi har tidligere arrangert mange korpsstevner i kommunene, men denne gangen forsøker vi å stå på egne ben – uten NMF (norsk musikkorps forbund) i ryggen – og prøver å skape noe eget og unikt i korpssammenheng, der vi kaller korpsfestivalen for Fjelltrall, sier arrangørene.
- Vi har vært så heldig å få låne navnet fra barna til Egil Storbekken, og vil at Fjelltrall går som en rød tråd gjennom programmet, derav også ny logo for festivalen.
- Vi har et innholdsrikt og sprekt program, med et komprimert program som legger opp til at vi skal delta sammen, og kunne høre på hverandre, være hverandres publikum. Mottoet vårt er " ... at gjesten våre kjem att ...", og slagordet for Fjelltrall 2018 er "... alle kan høre på alle ...»
Fredag 8. juni begynner «korps-svingom» i Fensal, Os Samfunnshus det blir kafé og bar klokken 18.00. Svingom til «Hagen-band». Det blir salg av «Fjeltrall-burger» kr 125,- Må forhåndsbestilles. Betales på stedet.

Lørdag 9. juni begynner korpsfestivalen med en åpningskonsert ved Harpa utescene klokka 10.00 på Hagenjordet på Os. Deretter blir det en liten marsjrunde til Os samfunnshus. Denne konserten vil vare til ca. klokka 12.00. Det blir premiekonsert i Os samfunnshus klokken 13.00. Festmiddag i Os-hallen er 18.00. Da blir det «Bergstaden Brass» som tar over underholdningen, og fest i Os samfunnshus blir musikken spilt av «Røros Storband».
Søndag 10. juni starter ved Tolga kirke klokken 10.00 da blir det «Pop og jazz i kjerken». 12.30 blir det marsjparade fra Tolga kirke til Vidarheim samfunnshus. 13.00 blir det lunsj, Tolga-Os janitsjar spiller til lunsjen og «Fjelltrall 2018" avsluttes.