Gå til sidens hovedinnhold

Skattelistene legges ut fredag morgen

Artikkelen er over 5 år gammel

Natt til fredag slippes skattelistene. Allerede tidlig fredag morgen vil du finne topplistene for kommunene i Fjellregionenr, på Retten.no.

Interessen for skatteoppgjøret er fortsatt stor. Klokka 03 natt til fredag gjøres ligningen for 2015 tilgjengelig for publikum.

Fredag blir skattelistene for inntektsåret 2015 tilgjengelige. Trenden er at stadig færre søker på andres skattetall.

Mens mange mener at offentliggjøring av skattelistene er samfunnsnyttig, mener andre at dette er grafsing i folks privatliv.

Etter at ordningen med loggføring av hvem som søker på skattelistene trådte i kraft i 2014, har skatteetaten registrert en nedgang i søketrenden på skattelistene.

– Antall søk er redusert til en tiendedel, antall søkere nær halvert og folk er ikke lenger like opptatt av å sjekke hvem som har sett på deres skattetall, sier Mariken Holter, kommunikasjonsdirektør i skatteetaten.

For å søke i skattelistene må man logge inn via ID-porten med MinID. Skattelistene for de siste to årene vil være tilgjengelige for søk.

Pressen har ikke lenger lov til å publisere komplette skattelister, og har heller ikke lov til å tilby søk i komplette lister.

Skatteoppgjøret for 2015 viser at 4,1 millioner personlig skattytere har betalt 478 milliarder kroner i skatter og avgifter til sammen. (©NTB)

Kommentarer til denne saken