Østerdølenes lag i Oslo eller «Østerdalslaget» er et bygdelag for østerdøler som bor i Oslo.

Foreningen har siden det ble stiftet i 1922 samlet østerdøler med venner og familie til kulturelle og sosiale arrangementer.

I 2022 fyller vårt kjære bygdelag hele 100 år! Det er utrolig å tenke på at østerdøler har holdt sammen i Oslo så lenge. Dette sier ikke bare litt om samholdet blant østerdøler i byen, men også identiteten og tilhørigheten vi har til flotte Østerdalen. I dag har vi om lag 300 medlemmer og tilbyr idrettslag, spellmannslag, kor og musikkorps. I tillegg har vi flotte Østerdalshytta i Lommedalen som medlemmer kan leie. Foreningen er en viktig møteplass for de som søker etter et "hjemmemiljø" i byen, enten om man bor i Oslo en periode eller om man etablerer seg her resten av livet.

I anledning 100-årsjubileet planlegger vi et jubileumsarrangement den 5.mars 2022. Det blir en storslått festaften i Oslo for å feire vårt flotte og aktive bygdelag. Ordførere i Østerdalen, representanter fra Oslo kommune og Stortinget er invitert. Vi ønsker at gamle og nye medlemmer vil delta på festen.

Østerdølenes lag i Oslo er ambassadører for Østerdalen i hovedstaden. På jubileumsfesten ønsker vi å vise hva regionen har å by på i form av mat, underholdning og næringsliv. Vi er allerede godt i gang med å få på plass en meny bestående av lokalmat og vi skal blant annet benytte oss av elevene ved NØVGS restaurant- og matfag til å lage hovedretten. Siden all aktivitet i foreningen er basert på dugnad er det fantastisk at aktører som Sparebank 1 Østlandet, Revisorkonsult AS, Nortura Tynset, Eggen gårdsysteri og Kirkbakk Mandel ønsker å bidra til jubileumsmarkeringen.

I forbindelse med neste års jubileum er vi svært interessert i å høre fra østerdøler med en fortid i Østerdølenes lag i Oslo.

Har du bilder, gode historier eller noe annet som bør være med i jubileumsberetningen? Ta gjerne kontakt med oss på [email protected]

Mer informasjon om Østerdølenes lag i Oslo og våre aktiviteter finner du her: www.osterdolene.no.