Hovedpersonen, som heter Erik, flytter fra Kristiansand til et sted som heter Sirdal med faren sin. Moren til Erik er innlagt på psykisk sykehus der for å ha drept en kvinne hun manisk mener var ei hulder.

Erik har aldri hatt venner, men i Sirdal møter han tvillingene; Trine og Tore, som også er litt spesielle, og de tror på Erik når han sier at han virkelig tror det var ei hulder Erik og moren møtte den dagen moren begikk mordet. En kveld Erik ser ut vinduet ser han noe bevege seg på tunet og han blir nysgjerrig og går ut. Ute i låven kan han skimte et blått skjær og når han går mot det finner han en underlig, liten skapning med store, røde øyne og helt fargeløst hår og hud, men jo lenger han ser på denne skapningen, jo mer ligner den på ham selv.

Hvem er denne rare skapningen og hva var det egentlig moren drepte den sommeren for et år siden? Har Erik blitt like gal som moren? Skal han også sperres inne på Alvheim, det psykiske sykehuset moren bor på? Hva er det den nye, litt spesielle læreren til Erik har å skjule? Og er egentlig Erik trygg, eller er det noen som er ute etter å ta ham? Alle disse spørsmålene får du svar på og mye mer når du leser denne spennende fantasy-boken!

Hulder ble utgitt i 2013 og oppfølgeren Forbannet kom i 2015. Denne serien blir omtalt som en trilogi, men vi finner ingen spor av den tredje boken. Begge disse bøkene finnes til utlån på Tynset ungdomsskole sitt bibliotek.

Fakta

Forfatter: Tonje Tirnes

Tittel: Hulder

År: 2013

Forlag: Gyldendal

Johan og Sander anmelder: Slik virker raske biler