Terningkast 0: PP i Holtålen oppsummerer så langt midt i hetebølgen juli 2019

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Aldri før har det vært så livat i den politiske andedammen i kommunen som akkurat nå. Pensjonistpartiet tar en stor delen av æren for det. Bare ved det å etablere oss som lokallag har vi klart å bevege politikken i en retning som vi er overbevist om vil være sunt for kommunen og dens innbyggere. Og det vil bli mer når vi endelig kommer i posisjon for å sette våre ideer ut i livet.

Det startet med at redaktøren av Blinken lanserte et forslag på våre vegne om å legge ned Oppvekstsenteret i Haltdalen. Dette fordi undertegnede brukte formuleringen f.eks å opprettholde en desentralisert skolestruktur. Det han ikke hadde fått med seg var at jeg deltok i en polemikk om eiendomsskatt i Røros kommune og at min formulering var myntet på forholdene i nabokommunen. Så langt har jeg trodd spøkelser ved høylys dag bare fantes i Åndenes makt men ser nå at de kan manes fram bare mistenksomheten er stor nok.

Vi er under massivt angrep fra våre politiske motstandere for tiden. Det er helt greit i et levende demokrati. Det vi synes er ugreit er at spesielt rådhuspartiene SP og AP tillegger oss meninger og holdninger vi ikke har. Og at det gjentas gang på gang både i innlegg her i avisa og på Facebook. Vårt forslag om å halvere ordførerlønna betyr ikke at det er snakk om å jobbe i halv stilling. Det skal jobbes minst like mye som tidligere ordførere har gjort. Vi har det desidert laveste anbudet for tillitsvervet og det er velgerene som skal akseptere det. Pensjonistpartiet mener at ordførerjobben i en så liten kommune som Holtålen ikke er mer verdt. Dagens avlønning tyder på at det er noe fundamentalt galt med lønnsdannelsen i kommunenorge.

Eiendomsskatten skal være 0 i løpet av perioden. Igjen konstruerer rådhuspartiene en virkelighet om at det er umulig å yte gode kommunale tjenester uten å opprettholde eiendomsskatten. Man kan bli oppgitt av mindre. Vi har vist til dekning for første år av perioden. For de neste 3 år forbeholder vi oss retten til først å se rådmannens budsjettramme før vi prioriterer. Sjølkostområdene med blant annet vassavgifta i kommunale vassverk skal vi gjøre noe med. For øvrige områder som slamtømming, renovasjon osv trenger vi tid til å sette oss inn i ordningene da jeg kan love at utforming og prisfastsetting har åpenbare skjevheter og er ikke lett å forstå for hvermansen.

Pensjonistpartiet vil arbeide for økt kjøpekraft for alle men det begynner å haste for de som sliter mest med å betale kommunale skatter og avgifter. Sp har i diskusjonen opplyst at minstepensjonister (180.000 i året) kan søke om fritak fra å betale. Vi har aldri hørt om ordningen. I tilfelle dette er riktig mistenker vi kommunen for å holdt tilbake denne informasjonen. Uansett vil det ikke hjelpe stort da minstepensjonen ligger ca 60.000 under den fattigdomsgrense EU har fastsatt. Det er helt ubegripelig at verken SP eller AP tar inn over seg det faktum at så mange som en tredjedel sliter med å få endene til å møtes. Rådhuspartiene stiller til valg med de kaldeste hjertene.

Sanne mine ord - så snart kommunevalget er over setter de i gang med en retaksering av våre hjem for å suge enda mere penger inn til kommunen for å kunne øke millionønna til ordfører og administrasjonen. Deretter kommer det i 2021 en pliktig retaksering. Hold dere fast - med erfaringen fra tilsvarende taksering for Røros vil eiendomsskatten i Holtålen øke med 50 til 60 %.

Pensjonistpartiet synes dette er ille - bare vi kan gjøre noe med det.

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags