Gå til sidens hovedinnhold

Plateslipp av Per Bergersen på CD i Ungdommens Hus: PB i ny utgave

Plata «PB» kommer ut i remastret utgave, og plateslippet foregår i Ungdommens Hus i to omganger lørdag 15. mai.

I ei pressemelding skriver Ove Testad i Ungdommens Hus at den nye utgaven har blitt til gjennom prosjektet «Norske Albumklassikere», og at dette er en lenge etterlengtet utgivelse av et stykke norsk musikkhistorie.

I forbindelse med plateslippet spiller bandet «Bakrus» utvalgte PB-klassikere. Bandet ga for øvrig ut EPen «PER» i 2019, der de tolket sju av Per Bergersen sine låter.

Videoprat

Det koronavennlige plateslippet benytter seg av video der både intervjuer og prat om Per Bergersen vises på storskjerm. Der møter vi Christer Falck fra Norske Albumklassikere og Falck Forlag, Sjur Arne Sjøflot som var gitarist i PB-band, Rune Hov som var trommis i det samme bandet, Eva Ødegård Haagaas som var tidligere leder på Røros fritidsklubb, Jonas Jensen Ramsfjell som er musiker i Bakrus og Sigrid M. Jansen som var venn av Per Bergersen.

CD-serie

Norske Albumklassikere er en CD-serie med reutgivelser av musikk som enten ikke har vært på CD eller musikk som er vanskelig tilgjengelig på CD. Det er Christer Falck og John Richard Stenberg som står bak denne prosjektserien.

Plata «PB» ble opprinnelig gitt ut på LP i 1990 og trykket opp i 1.000 eksemplarer.

– Overskuddet gikk til Røros Fritidsklubb, som senere ble Ungdommens Hus. LP-plata er svært ettertraktet og går for store summer på bruktmarkedet, skriver Testad i pressemeldingen.

Plateslippet streames av Fjell-TV og kan sees på Nea Radio sine nettsider.

Kjøpt for 4.000 kroner

I februar ble et eksemplar av LPen av Per Bergersen lagt ut på nettauksjon, og den ble kjøpt av Hans Gunnar Bruheim, opprinnelig fra Haltdalen. Han måtte ut med 4.000 kroner for å få tilslaget, og syntes absolutt at plata var verdt prisen.

– Per Bergersen var en musiker jeg så opp til, og jeg kjøpte tre eksemplarer da plata kom ut. Da var jeg i militæret. To av dem har jeg solgt, men har én igjen i samlinga mi. Den jeg fikk tak i på auksjon skal være 60-årsgave til en nær venn, sa han til Arbeidets Rett den gangen.

Ettertraktet LP

I forbindelse med auksjonen fotalte dagens leder i Ungdommens Hus, Ove Testad, at han hadde fått mange henvendelser om hvor man kunne få tak i plata.

– Den er ettertraktet, og det står klart at den ikke skal trykkes opp i mer enn tusen eksemplarer. Men det har gått mange år - kanskje går det an å diskutere en eventuell nyutgivelse, sa Testad i februar.

Nå har han blitt hørt, og lørdag 15 mai slippes en remastret utgave av Per Bergersen - om enn ikke på LP, men på CD.

Kommentarer til denne saken