Rørospolitiet bringer videre det som UP i Orkdal fikk høre: «Det er én ting som er dumt med den kontrollen her...»

Skjermdump fra Facebook.

Skjermdump fra Facebook.

– Et glitrende eksempel på hvorfor man ikke skal varsle om kontroller som politiet gjennomfører, mener politiet på Røros.

DEL

Politiet i Røros og Holtålen skriver om saken på sin facebookside. Deres kolleger i UP i Orkdal lensmannsdistrikt var ute og kontrollerte trafikken. En av dem som ble stanset, sa følgende:

«Det er én ting som er dumt med den kontrollen her...»

Orkdalspolitiet skriver videre: «Sånn startet samtalen med en av de første bilistene som ble vinket inn på promillekontrollen på Gjølme i dag. «...og det er at jeg visste at dere sto her. Det var en bil som blinket med lysene og varslet alle om kontrollen.»

Vit det, du som varslet i dag, at UP425 tok en alkoholpåvirket sjåfør i en semitrailer på denne kontrollen. Han hadde kjørt fra Hitra til Gjølme før han ble stoppet. Syns du det er ok å møte en fullastet semi med en beruset sjåfør på fv. 714? Tenk litt på hva du gjør når du varsler om politi langs vegen.

Ikke hjelp fyllekjørere. Neste gang kan det hende vedkommende tar livet av noen du er glad i.»

Mange reaksjoner

Nesten 3000 mennesker har reagert på innlegget på Facebook, og mandag kveld var det delt nesten 1400 ganger.

– Før trodde jeg at det var snilt å si i fra om kontroller, heldigvis vet man bedre i dag, skriver en av dem som har kommentert innlegget til orkdalspolitiet.Artikkeltags