Gå til sidens hovedinnhold

Politibesøk ved Brekken skole

Det å ta gode valg, er ikke alltid så enkelt, derfor inviterte vi politiet til Brekken skole for å snakke om akkurat dette. Det er et tema som mellomtrinnselevene har jobbet med i naturfag og i mitt valg.

Innsendt av Tove Mette Jåma, lærer ved Brekken skole

Onsdag i forrige uke besøkte politiet ved Røros lensmannskontor oss, og de snakket om det å tørre å si nei selv om andre prøver å påvirke oss. Nei til tobakk og rusmidler, det å ha nettvett, nasking og aldersgrense og regler for snøscooterkjøring. Vi fikk høre om hvilke konsekvenser det er for å bryte reglene, og hva prikk på rullebladet innebærer. Politiet var veldig hyggelige, morsomme og pratsomme, og vi fikk lov til å stille mange spørsmål. De fortalte om hvordan det er å jobbe som politi, og at det er en veldig allsidig jobb der ingen dag er lik. Politistudenten fortalte at det tar tre år å bli politi, og i det andre studieåret er de praktikant ved et politidistrikt for å lære seg å bli politi.

Ute fikk vi se inne i politibilen og alt utstyret som politiet bruker. Vi fikk sitte i bilen der fangene sitter. Etterpå lekte elevene og politiet en lek som het hi, ha og ho. Det beste med besøket var straffekonkurransen på fotballbanen, selv om ikke alle scoret mål. Så måtte politiet videre og de dro med sirene og blålys. Det var et hyggelig besøk av politiet.

Maja Bakke Skott for 5.-7. trinn ved Brekken skole.

Kommentarer til denne saken