Det var Even Moe Engan (18) fra Melhus som var fører av traktoren som ble truffet av et passasjertog på ved Støren tirsdag morgen.

Han var lærling ved en bedrift i Midtre Gauldal.

– Navnet på den omkomne frigis i samråd med pårørende, opplyser Trøndelag politidistrikt.

– En rystende opplevelse

Toget hadde avgang fra Røros stasjon klokka 05:06. Ifølge adressa.no var det togføreren som varslet om ulykken klokka 06.48.

– Ulykken skjedde ved en planovergang like nord for Håggåbrua ved Støren sentrum i Midtre Gauldal kommune. Traktoren havnet i elva som følge av sammenstøtet, skrev politiet i en pressemelding tirsdag formiddag.

Togføreren ble ikke fysisk skadet i sammenstøtet, men er sterkt preget av hendelsen. Det sier informasjonssjef i SJ Norge, Hilde Lyng, til Trønderbladet:

– Det er klart dette er en rystende opplevelse for en lokomotivfører, og vedkommende er selvsagt preget av det som har skjedd.

Den omkomne var lærling

Lyng opplyser at lokomotivføreren er avhørt av politiet.

– Lokomotivføreren ble deretter hentet av sin leder og kjørt til kontorene i Trondheim, hvor vedkommende fikk en «debrief» og muligheter til å snakke med bedriftshelsetjenesten og annet helsepersonell. Vi har systemer for ivaretakelse av våre ansatte, som vi har fulgt hele tiden, sier Lyng til Trønderbladet.

Ifølge samme avis var den omkomne lærling i firmaet i Winsnes Maskin & Transport. Han var på vei til Hovin med masse i traktorhengeren da han ble påkjørt av toget på overgangen.

– Ulykka er helt tragisk og det er urettferdig alt sammen. Den omkomne var lærling hos oss, og han begynte hos oss i fjor sommer. Han var en oppgående og virkelig god arbeidskar, sier Per Ivar Winsnes i Winsnes Maskin & Transport til Trønderbladet.

Overgang med lys- og lydsignal

Dag Svinsås, kommunikasjonsansvarlig for område nord i Bane Nor, sier til adressa.no at det ikke er snakk om en usikret planovergang.

– Den har både varsling og lys- og lydsignaler til tog og kjørende, men det er ikke bom der. Det har ikke vært ulykker der eller nestenhendelser som vi vet om, sier han.

– Men det er ikke en trivelig overgang. Det er en s-kurve ned til planovergangen. Det er få trafikanter i dette området, legger han til.

Kriseteam

Melhus kommune og Midtre Gauldal kommune samarbeider for å håndtere situasjonen. Begge kommunene har kriseteam i arbeid i forbindelse med hendelsen.

– Dette er en svært tragisk sak, og vi jobber med å få klarhet i hendelsesforløpet, opplyser politiadvokat Inger-Johanne Grovassbakk i en pressemelding.

Tirsdag formiddag var representanter fra ulykkesgruppa til Statens vegvesen og krimteknikere fra politiet på stedet.