Politiet har ingen teorier om brannårsaken på Telneset

DRAMATISK:  Garasjebygget sto i full fyr og svart røyk veltet ut, før det knakk i to og brannmannskapene fikk brannen under kontroll sent søndag kveld.

DRAMATISK: Garasjebygget sto i full fyr og svart røyk veltet ut, før det knakk i to og brannmannskapene fikk brannen under kontroll sent søndag kveld. Foto:

Politiet har foreløpig ingen formening om årsaken til brannen i et større garasjebygg på en gård på Telneset i Tynset søndag kveld.

DEL

– Vi avventer åstedsbefaring fra en kriminalteknikker og det er helt umulig å si når det blir. Det er noe vi må planlegge i samarbeid med kriminalteknisk avsnitt på Hamar, sier lensmann Bjørn Tore Grutle.

Tok full fyr

Alle nødetater rykket ut til brannen som ble meldt til politiet i innlandet klokka 19.39 søndag kveld. På grunn av mulig spredningsfare til øvrige driftsbygninger og et bolighus på gården, jobbet brannmannskapene på spreng for å slokke brannen. Det var full fyr i garasjebygningen, som litt over klokken 20.30 på kvelden klappet sammen som følge av de voldsomme flammene som sto ut av bygget.

Garasjebygg klappet sammen i gårdsbrann

En halv time senere hadde brannmannskapene lyktes med å få brannen under kontroll.

– Jeg registrerer at det har kommet en del informasjon om brannen til politiet, og at vi der selv søndag kveld og ut over natta, men vi har ingen teorier om en mulig brannårsak på nåværende tidspunkt. Det blir bare hypoteser, sier Grutle.

Folk og dyr uskadd

Det var høy varmeutvikling og brant kraftig i garasjebygget. Til Østlendingen/Arbeidets Retts journalister på stedet opplyste politiets innsatsleder Hans Petter Eidsvåg at det en stund ble jobbet med en plan for eventuell evakuering av husdyr i driftsbygninger på gården dersom det ble aktuelt, men heldigvis ble det ikke rapportert om noen skader verken på folk eller dyr.

Eidsvåg beskrev videre at det brant kraftig i garasjebygget, at svart røyk steg rett til værs og at det til stadighet smalt fra den intense varmen inne i bygget som brant.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken