Aftenposten: Regjeringen vil flytte hundrevis av arbeidsplasser ut av Oslo

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

(NTB) Regjeringen vil fredag offentliggjøre at de vil flytte arbeidsplasser ut av Oslo. Etter det Aftenposten kjenner til er det snakk om flere hundre.

Fredag legger regjeringen fram en helhetlig plan om utflytting av statlige arbeidsplasser fra Oslo.

– De som ønsker utflytting, kommer til å bli positivt overrasket, sier en sentral kilde til Aftenposten.

Planen som presenteres fredag, dreier seg både om etablering av nye arbeidsplasser utenfor Oslo og utflytting av en rekke eksisterende – og ansatte i alt fra NVE til Fredskorpset vil bli berørt.

Etter det avisen erfarer skal kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) ha ønsket å legge fram en plan om utflytting av 600 arbeidsplasser, mens Venstre skal ha hatt 1.000 som mål. Ingen kilder ønsker å konkret røpe antallet overfor Aftenposten, men etter det avisen erfarer er det snakk om mange hundre.

Flytteplanen er en direkte konsekvens av et kompromiss mellom Venstre og regjeringspartiene fra i fjor vår. Da støttet Venstre en omlegging av inntektssystemet til kommunene mot et løfte om å få flyttet statlige arbeidsplasser ut av Oslo.

Etter det Aftenposten erfarer, vil regjeringen fredag både opplyse om hvilke etater som blir berørt og varsle en del konkrete utflyttingsforslag.

(©NTB)

Artikkeltags