Trekker seg: – Varsler om mye alkohol og upassende oppførsel

UPASSENDE: Fylkesordfører Dag Rønning (Sp) trekker seg umiddelbart som fylkesordførere etter varsler om upassende oppførsel.

UPASSENDE: Fylkesordfører Dag Rønning (Sp) trekker seg umiddelbart som fylkesordførere etter varsler om upassende oppførsel. Foto:

Fylkesordfører Dag Rønning (Sp) trekker seg som fylkesordfører i Hedmark. Årsaken er flere varsler mot Sp-politikeren.

DEL

– Det har kommet inn flere varsler om upassende oppførsel fra Dag Rønning sin side. I den prosessen har det blitt tydelig kommunisert fra oss hva som forventes av en folkevalgt i Hedmark fylkeskommune, sier fylkesråd Aasa Gjestvang (Sp).

Varsler fra unge jenter

Dag Rønning sier i sin søknad om fritak at han har utvist dårlig dømmekraft i enkelte situasjoner. Videre sier han at tillit er nødvendig for en politiker for å kunne skjøtte sitt verv på en god måte.

Dette dreier seg upassende oppførsel, kombinert med mye alkohol, i sammenhenger der yngre og eldre politikere har møttes. Ifølge Gjestvang skal det være unge jenter som her har varslet.

Hun ønsker ikke å utdype mer konkret hva varslene inneholder.

– Jeg er en sosial person som er glad i folk, men har ikke vært bevisst nok på min grensesetting i min rolle som fylkesordfører, skriver Rønning i sin egen avskjedssøknad.

Han har søkt om et varig fritak fra vervet som fylkesordfører.

Ø-TV: Aasa Gjestvang om Dag Rønnings avgang som fylkesordfører:

  Mye alkohol

  Varslene handler ifølge Gjestvang om mye alkohol og om upassende oppførsel.

  – Hvor mange varsler dreier dette seg om?

  – Det er noen varsler.

  – Hva er noen?

  – Det er flere enn ett og færre enn fem, sier Gjestvang.

  Startet allerede i 2015

  Det første varselet mot Dag Rønning skal ha kommet allerede i 2015. Ifølge Aasa Gjestvang skal dette har blitt håndtert og avsluttet allerede den gangen, og fylkesordføreren skal ha fått klar beskjed om hva som forventes av han som folkevalgt politiker.

  – Jeg er glad for at jeg kan si at vi håndterte det godt den gangen. Vi la alt annet til side da, sier Gjestvang.

  Likevel kom det nye varsler på Rønnings oppførsel så sent som høsten 2017.

  – Dette er en vond sak både for de berørte, Hedmark fylkeskommune og Hedmark Senterparti.

  – Jeg støtter hans avgjørelse om å søke fritak fra sitt verv. Det står respekt av å ta konsekvensen av sine handlinger på denne måten, sier fylkesråd Aasa Gjestvang.

  Dag Rønning er for tiden sykemeldt. 

  Ø-TV: Se igjen pressekonferansen:

   Østlendingen sendte direkte fra Hedmark fylkeskommunes pressekonferanse på fylkeshuset i Hamar. Her ble det opplyst at fylkesordfører Dag Rønning (Sp) trekker seg som følge av flere varseler mot han.

   Saken oppdateres!

   Artikkeltags