Høyres 3. kandidat blir med Endre på HV-øvelse

Guro Angell Gimse og Endre T. Sandbakken blir med på HV-øvelse.

Guro Angell Gimse og Endre T. Sandbakken blir med på HV-øvelse.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Trøndelag heimevernsdistrikt 12 (HV-12) gjennomfører øvelse Trøndelag 17 i perioden 2. - 7. september. Til sammen 1.400 soldater og befal fra Heimevernet i Trøndelag er kalt inn til øvelsen. Øvingsaktiviteten vil hovedsakelig foregå i kommunene Stjørdal, Trondheim, Ørlandet, Bjugn, Røros, Holtålen, Midtre Gauldal, Melhus, Rennebu, Oppdal og Meldal.

Sør-Trøndelag Høyres 3. kandidat, Guro Angell Gimse, har bestent seg for å være med på øvelsen.

Hun blir derfor med Endre T. Sandbakken fra Røros Høyre på øvelse i Holtålen torsdag. Endre er med i HV.

- Høyre er særdeles interessert i forsvaret og forsvarspolitikken, derfor stiller Guro på HV-øvelse, forteller Mona W. Slettum i Røros høyre.

Selv kan hun ikke delta som følge av formannskapsmøte på Røros.

Heimevernet melder at publikum må påregne å møte trafikk av militære kjøretøyer. Det kan også i korte perioder bli noe støy fra bruk av løsammunisjon og markeringsmidler (knallskudd), samt bruk av røykhåndgranater.

− Øvelser, kurs og trening pågår kontinuerlig i Heimevernet. Dette er viktig for å opprettholde beredskapen og evnen til å beskytte befolkning og kritisk infrastruktur, sier sjefen for Trøndelag heimevernsdistrikt 12, oberst Håkon Warø.

Noe av hensikten med øvelse Trøndelag er å forberede den store NATO-øvelsen Trident Juncture, som blant annet skal gjennomføres i Midt-Norge neste år. I tillegg øver Heimevernet på å samvirke med politiet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken