– Ta vare på kvinnelige politikere, så kommer flere etter hvert

MIDT I OMRÅDET: Marit Gilleberg (t.h.) og Ragnhild Aashaug

MIDT I OMRÅDET: Marit Gilleberg (t.h.) og Ragnhild Aashaug Foto:

Av

At fem av seks Nord-Østerdalskommuner får kvinnelig ordfører mener tidenes første kvinnelige ordfører i Nord-Østerdal, Marit Gilleberg, er bra. Samtidig kommer hun med en klar oppfordring.

DEL

Fem av seks kommuner i Nord-Østerdal; Rendalen, Folldal, Alvdal, Tynset og Os, får kvinnelige ordførere etter valget. Det gleder den første kvinnelige ordfører i Nord-Østerdal noensinne, Marit Gilleberg. Hun ble i 1999 ble valgt til ordfører for Ap i Tolga, og gjenvalgt i 2003.

– Det er veldig gledelig å se at det blir så mange kvinnelige ordførere i Nord-Østerdal.

– Men når en ser på andelen av kvinner i de respektive kommunestyrer, er det for få, mener Marit Gilleberg, som i dag jobber som fagdirektør innen samordning hos Fylkesmannen i Innlandet.

For å beholde kvinnene i politikken, samtidig som en skal rekruttere yngre både menn og kvinner, oppfordrer hun de respektive kommunestyrer om å se på møteformen.

– Det må være morsomt å være med i politikken. Det må legges til rette for at også småbarnsforeldre kan delta. Da er kanskje ikke lange kveldsmøter det som er å anbefale.

– Når en først får fram unge folk som vil engasjere seg politisk, er det viktig at de blir ivaretatt. De må ikke sitte med følelsen av at det de bidrar med ikke har noen betydning. Da er de ofte med en periode, så forsvinner de, er den tidligere Ap-ordførerens erfaring.

For øvrig blir det i Marits hjemkommune ordførerskifte. Der tar SVs Bjørnar Tollan over for Ragnhild Aashaug (Sp).

Artikkeltags