Mange mister muligheten til å kjøre snøscooter på hytta. Det vil Heidi og Sp forhindre.

Snøscooter illustrasjonsfoto

Snøscooter illustrasjonsfoto Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Senterpartiet tar scootersak opp i Stortinget.

DEL

Sandra Borch og Heidi Greni fremmet tirsdag et representantforslag på vegne av Senterpartiet om å endre forskriften for bruk av motorkjøretøyer i utmark og på islagt vassdrag, her foreslår de å fjerne den mye omstridte regelen om at det må være 2,5 km fra brøytet bilvei til hytte for å kunne benytte scooter.

- Det har vært store utfordringer knyttet til denne regelen etter at fylkesmannen har varslet flere kommuner om innskjerping av håndhevelsen av regelen. Det har nå ført til at flere hytteeiere ikke får dispensasjon til å kjøre til hyttene sine, sier Greni.

Praksis i dag er at hytteeiere skriftlig søknad kan kommunene gi tillatelse til bruk av snøscooter for transport av bagasje og utstyr mellom bilveg og hytte som ligger minst 2,5 km fra brøytet bilveg jf, forskrift for bruk av motorkjøretøyer i utmark og på islagt vassdrag § 5 c.

Hovedprinsippet er at avstanden skal måles i luftlinje.

- Vi ser at denne regelen etter at fylkesmannen har strammet inn sin praksis at det har gitt store utfordringer for mange hytteeiere. Luftlinjen kan i mange tilfeller bare være 2 km, og faktisk kjørelengde mye mer, sier Borch.

Borch mener dette er en sak kommunene selv bør kunne avgjøre uten et strengt regelverk som setter begrensninger på kjørelengde.

- Dette er vedtak kommunene selv bør få gjøre, uten et strengt og byråkratisk regelverk. Forskriften er dessverre nå blitt en utfordring for mange hytteeiere og det er sterkt beklagelig, derfor foreslår vi å oppheve, sier Greni.

Borch poengterer at ved å fjerne 2,5km-regelen ikke er et frislipp, men en fornuftig forvaltning som også bidrar til bedre folkehelse og friluftsliv.

- Det er klart mange familier i dag kjører til hytta med bagasjen, og bruker hytta til og både være ute og til fysiske aktiviteter som skiturer og friluftsliv, avslutter Borch.

Artikkeltags