Pelsdyralslaget fornøyd med ny undersøkelse

Sølvrev i bur

Sølvrev i bur Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Oslo (NTB): Én av fem bønder mener pelsdyroppdrett bør forbys, viser en ny undersøkelse.

Undersøkelsen, som er utført av Sentio for Nationen , viser at 19 prosent av norske bønder vil forby pelsdyroppdrett. 71 prosent vil ikke ha noe forbud, mens 10 prosent svarer «vet ikke» på spørsmålet om forbud.

Norges Pelsdyralslag er fornøyde med resultatet av undersøkelsen.

– At 71 prosent mener at pelsdyroppdrett ikke bør forbys, betyr at vi har nådd fram med mye kunnskap til profesjonelle dyreholdere, sier informasjonssjef Guri Wormdahl.

Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) har varslet at en stortingsmelding om pelsdyrnæringens framtid vil komme i løpet av høsten, men Dyrevernalliansen frykter at politikerne ikke vil tørre å forby næringen.

– Det eneste fornuftige er å avvikle norsk pelsdyroppdrett. Det har likevel aldri blitt avviklet noen husdyrproduksjon av etiske hensyn i Norge, så terskelen er høy for å gjøre det, sier fagleder Marianne Kulø.

Leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag håper at regjeringen vil legge til rette for at pelsdyrnæringen fortsatt skal være en del av landbruket.

– Jeg forventer at regjeringen gir en klar retning for pelsdyrnæringen og sørger for at næringen får være med framover, sier han. (©NTB)

Artikkeltags