Stevnet på Tynset inngikk som del av trippel i Nord-Østerdal. I den nærmeste måneden står skytterstevner bokstavelig talt i kø.

Også i de to øvrige stevnene, på Fåset og Lonås, leverte Øiom gode resultater. På Lonås endte det også med 348, som holdt til femteplass totalt i et oppgjør der skytterkongen Daniel Sørli og fjorårets fylkesmester i Oppland, Mette Strandlien fra Ringebu og Fåvang, delte totalseieren på 349 poeng.

I stevnet på Fåset stoppet Øiom med 347 til fjerdeplass.

Odd Kolsrud fra Begnadalen var en av de øvrige lokale skytterne som hadde tatt veien til Nord-Østerdal. Han skjøt i kjent stil 350 i alle de tre stevnene. På Fåset vant han, mens det ble andreplasser i de to andre stevnene.

Dertil registrerer vi at Kai Tore Schjørlien fra Nordre Land vant klasse 4 på Lonås med 343.

«Kris» scoret hat trick i ellevill 4-4-kamp: – Det var tidenes antiklimaks

Travelt likevel

Årets Landsskytterstevne som skulle vært avviklet på Elverum ble avlyst på grunn av pandemien som jo setter begrensninger på så mange aktiviteter denne sommeren.

Likevel er det travle tider for skytterne de nærmeste ukene. Allerede tirsdag denne uka byr Gudbrandsdal skyttersamlag på fem stevner mellom Øyer og Otta i den såkalte Fjøssystemer-cupen.

Neste uke ønsker lokale skytterlag i Søndre Land, Nordre Land og Etnedal velkommen til sine tradisjonelle stevner, som nå er samlet i Våpensmia Cup.

Både her og til stevnene i Gudbrandsdal er det ventet omkring 500 skyttere. Også i Hallingdal er det liknende tilbud i slutten av neste uke.

Som ikke det var nok, ventes det 800 deltakere når Indre Sogn skyter i gang sin Lerum Cup uka deretter igjen med fem stevner.

Mestermøte

I første del av august arrangerer også DFS det alternative Landsskytterstevnet under navnet Hjemmebane-LS. Dette avvikles i form av hjemmebaneskyting, der resultatene innrapporteres til Skytterkontoret.

Og for alle som har fulgt Landsskytterstevnet på TV, blir det et alternativ også i år. Mestermøte torsdag 13. august med Oslo Østre skytterlag som tekniske arrangører kan bli et solid «plaster på såret» for skytterinteresserte rundt i Norge.

Hit er skytterkonger, skytterdronninger, skytterprinsesser og skytterprinser fra 2000 til 2019, og i tillegg er 14 andre utvalgte skyttere invitert.

Fra Opland skyttersamlag er dermed både den doble skytterkongen og skytterprinsen Ola Tore Dokken fra Nordre Land og skytterprinsessa Anne Ingeborg Sogn Øiom kvalifisert.

Mari (22) ble først påkjørt, deretter gjorde hun et skikkelig rundkast med bilen: – Det verker godt i dag også