I små bygder er det ikke bestandig like enkelt å danne et skikkelig korps. På Kvikne derimot møtes Hornmusikken hver eneste mandag, åtte måneder i året. Det er en gjeng på 25 musikere som trofast stiller opp på øving under ledelse av dirigent Arnstein Solem.

I det Retten møter hornmusikken i samfunnshuset på Kvikne, er bygget allerede fylt med tonene til «All I want for christmas». Godt over 20 stykker har møtt opp for å finpusse på årets nyttårskonsert. Den vil bli holdt i et ferdig-pyntet samfunnshus den 26. Januar.

En av arrangørene bak konserten, Ingeborg Schärer Nymoen, håper på å gjenta forrige års suksess.

- Fjorårets konsert fikk masse gode tilbakemeldinger, og det satser vi selvfølgelig på å få i år også. Eneste kritikken vi fikk - var at det var et lite savn etter følelsen av å være på en «fin konsert». Så i år vil vi legge til rette for at det skal bli en litt annen stemning, blant annet med champagne.

- Ettersom at det har passert nyttår nå vil ikke kun spille julesanger. Vi kommer til å spille litt mer «vanlige» sanger, i tillegg til at vi vil by på humor, flinke vokalister og band. Og så stiller selvfølgelig Halvard Mjøen trofast opp med lyd og lys, forteller Ingeborg fornøyd.

Hva er vel et korps uten en dyktig dirigent? Leder for hornmusikken, Stein Ove Stai, kunne ikke vært mer fornøyd med Arnstein Solem.

- Han er virkelig er et unikum av en person. Fantastisk god til å finne på kreative løsninger som passer oss i hornmusikken, forteller Stein Ove.

- Han er og veldig flink til å både få oss til å høres bra ut og å finne stykker som passer oss. Han er veldig kreativ og effektiv med det han gjør. Vi setter stor pris på innsatsen han legger ned for bygdas musikk- og kulturliv.

- Vi er jo ikke akkurat noe toppkorps, derfor er det viktig for oss å vise at det ikke er noe farlig å prøve seg hos oss. Vi ønsker alltid å rekruttere nye folk, enten det er fra skolemusikken eller om noen tidligere musikere har lyst å prøve seg igjen. Vi er en sosial gjeng og alle som ønsker, er velkommen til å bli med oss i hornmusikken.