Elevene har sendt oss følgende pressemelding om prosjektet:

- Vi er fire elever fra Alvdal Ungdomskole som bestemte oss for at vi i vinter hadde lyst til å lage et radioprogram. Dette er det andre radioprogrammet vi har laget så langt i dette skoleåret.

- Vi består av fire elever, to jenter og to gutter som har valgt «medier og informasjon» som valgfag i år. Det forrige radioprogrammet ble sendt i jul 2015 og handlet om jula. I år bestemte vi oss for å velge temaet reise etter lang tid med «brainstorming». Vi jobbet lenge med dette temaet og arbeidet veldig selvstendig og på egen hånd. Manuset ble skrevet selv med litt hjelp og støtte fra lærer Elin Dølplass.

- Vi synes opplevelsen var spennende, men også litt skummelt. Det var spennende å prate i radion, i forhold til intervjuene var det spennende å høre hva de i nærmiljøet syntes om reise. Vi lagde spørsmål og utførte en uformell markedsundersøkelse.

- Radio er et morsomt og lærerikt medium. I dette arbeidet har vi lært å skrive tekster som fanger lytterne. Vi har også lært å gi hverandre konstruktiv kritikk og tilbakemeldinger. Dette er vanskelig men viktig når man jobber med radio.

Ola Gjermundshaug sier at han har lært en veldig viktig ting: - Ikke bli forkjøla dagen før radioinnspilling. En hås stemme skaper mye latter i innspillingslokale.

- Vi har også lært å stille åpne spørsmål som ikke kan besvares med ja og nei. Det er også viktig at man spør intervjuobjektet på forhånd og at man lager en plan. Detaljert planlegging har vi også lært mye om, slik at resten av arbeidet blir enklere. Når man har en plan så vet man hva man skal gjøre, og man blir mindre stressa. Det er viktig å forberede seg godt!

Dette radioprogrammet må dere få med dere! Vi vil dele arbeidet vårt med andre slik at framtidige elever på Alvdal ungdomsskole kan få et innblikk i et av valgfagene. Vi vil at dere skal lytte til programmet slik at dere også kan lære om reise, verden, pakking og få inspirasjon. Vi har intervjuet lokale reisearrangører som for eksempel Audun Lutnæs. Skru på radioen, vi lover god stemning, bra musikk og godt humør.

Innsendt av Mari Helene Holmen, Ola Gjermundshaug Kit Moseng og Ylva Sevilhaug-Schjølberg