Reagerer på kantslått nå når markblomstene er på det fineste

I FULL SVING: Andreas Horten i Nortransport var i full gang med kantslåtten i sentrumsområdene på  Tynset i går.

I FULL SVING: Andreas Horten i Nortransport var i full gang med kantslåtten i sentrumsområdene på Tynset i går. Foto:

– Det er trist å se at det drives med kantslått nå når markblomstene står så fint, synes en kvinne som ønsker å være anonym. 

DEL

Østlendingen: Kvinnen registrerer at kantslåtten allerede er i full gang i Tynset sentrum og synes det er for ille.

Daglig leder Per Jørgen Melnes i Nortransport viser til at de i henhold til driftskontrakten med Statens vegvesen skal være ferdig med kantslåtten til 1. juli.

– Vi skulle gjerne ha holdt igjen, men det ikke opp til oss. Det vil si at vi må være ferdig med kantslåtten i midten av neste uke. Hvis ikke får vi sanksjoner i form av bøter. Hvis vi ikke melder om at vi har kjørt sundt utstyr og den type ting da, sier han.

Ifølge kvinnen som har henvendt seg til Østlendingen har Innlandet fylkeskommune gått ut i distriktssendingene til NRK Innlandet med en henstilling til kommunene om å vente med kantslått til ut i juli, fordi det kan føre til skader på plante- og dyrelivet.

– Nå har markblomstene så vidt kommet i blomst. De tiltrekker seg humler og bier og det sitter fugler i grøftekantene. Det er viktig at alle bidrar med å si fra om det, mener hun.

Melnes slår fast at kravene i driftskontraktene må endres for at de skal vente med kantslåtten.

– Etter fem år i Tynset skal vi ferdigstille det vi har forpliktet oss til før Gjermundshaug Anlegg tar over kontrakten med fylkeskommunen 1. september. Vi ikke ferdig med riksveiene og det er primært dem vi skal ta fram til da. Det går nok litt ut over både blomster og bier, men Ifølge arbeidslederne våre begynte vi så sent som vi kunne med kantslåtten, understreker Melnes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken