Redd Barna har 15 kvinner i sving i bruktbutikken, der prøverommet er i et gammelt bankhvelv!

FINJOBB: Jenny Moan (t.v.) og Britt Graneng vasker glass og sørger for at utvalget skinner.

FINJOBB: Jenny Moan (t.v.) og Britt Graneng vasker glass og sørger for at utvalget skinner. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den nye bruktbutikken til Redd Barna på Tynset fylte nylig ett år. Det bugner både av varer og kunder der.

DEL

Bruktbutikken i de gamle banklokalene til Nordea i Hektoenbygget på Tynset er flittig besøkt, og har åpent tre dager i uka. 15 kvinner bidrar med innsats, og et par timer hver tirsdag formiddag er et arbeidslag på plass for å rydde og ta imot varer som folk vil levere inn. Det er også mulig å avtale henting, eller levere i butikkens åpningstid.

Britt Graneng og Jenny Moan er i full sving med å pusse og vaske i glassavdelingen den tirsdagen Retten banker på døra. Tynne, skjøre stettglass skal skinne i reolen i vinduet. Her er single glass og sett på seks; noen krystallklare, andre blå eller lilla. Det lukter såpevann, og latteren sitter løst.

Guri Solvang i Tynset Redd Barna forteller at bruktsalget før var spredd på tre butikker i Tynset sentrum, kjellerlokaler alle sammen.

– Nå har vi lyse, fine lokaler sentralt beliggende, med gode parkeringsforhold. Vi har fått laget flere avdelinger i nybutikken, og vi driver stadig og utvikler, sier hun.

Det siste er at det blir et eget rom for herreklær, og ett for dameklær. Prøverommet er litt spesielt. Det er nemlig inne i det gamle bankhvelvet!

UNIKT PRØVEROM: Den som skal prøve klær hos Redd Barna, må inn i et gammelt bankhvelv og forbi en bokavdeling. Rita Strand viser fram noe av «motorsport-kolleksjonen». Maken dress finnes i flere størrelser!

UNIKT PRØVEROM: Den som skal prøve klær hos Redd Barna, må inn i et gammelt bankhvelv og forbi en bokavdeling. Rita Strand viser fram noe av «motorsport-kolleksjonen». Maken dress finnes i flere størrelser! Foto:

Før var fredag og lørdag bruktbutikkdagene hos Redd Barna. Det har vært suksess å holde åpent torsdag ettermiddag i tillegg.

– Vi opplever en økt kundemasse, bekrefter Rita Strand.

Hun legger til at alle typer folk kommer og handler brukt. Både innvandrere og etnisk norske finner vegen til butikken. Unge i etableringsfasen er én av gruppene. Butikken begynner også å bli kjent utenfor Tynset.

– Vi får tilbakemeldinger på at folk har hørt om oss både på Røros og Oppdal, forteller Strand.

Det kommer store mengder med varer inn, og det er Redd Barna-damene veldig glade for. Imidlertid er ikke alt like lett å omsette etterpå, og bønnen til giverne er at de hjelper til med å sortere litt på forhånd.

– Vi vil helst ikke ha kopper, glass og serviser med sprekker og skår, og klærne vi tar inn må være hele og rene, kommenterer damene.

De setter pris på at mange tenker på dem når de rydder i huset, på loft og i kjeller, og til slutt går det hele til en god sak.

– Det er frivillig arbeid vi driver her. Den siste tida har vi fått med tre-fire nye, så nå er vi vel oppe i 15 personer, sier Graneng, Strand og Solvang.

Kvinnene ønsker seg egentlig er par karer som kan hjelpe til å sjaue litt, men de nøler ikke med å gyve løs på oppgavene sjøl, heller.

Nylig opplevde de ei uke med rekordomsetning på 18.000 kroner. Ellers er det ikke uvanlig at de selger for 14-15.000 kroner på ei uke. Under Tynset-mart'n har de dessuten hatt lagersalg i Brugata.

Artikkeltags