10 kilometers reingjerde er oppe

Nå er det satt opp sperregjerde i en lengde av vel 10 kilometer fra Glåmos og nordover. Fra venstre fjelloppsynsmann Terje Borgos, gjerdebyggerne Tor Evald Eira Horten, Ole Johnny Eriksen og Morten Ailo Skum fra Kautokeino.

Nå er det satt opp sperregjerde i en lengde av vel 10 kilometer fra Glåmos og nordover. Fra venstre fjelloppsynsmann Terje Borgos, gjerdebyggerne Tor Evald Eira Horten, Ole Johnny Eriksen og Morten Ailo Skum fra Kautokeino. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Med hjelp fra profesjonelle reinsgjerde-byggere fra Kautokeino, er det nå satt opp et sollid reinsgjerde fra Glåmos og nordover langs jernbanelinja.

- De siste kilometrene blir satt opp neste sommer, sier fjelloppsynsmann Terje Borgos.

Ved et spleiselag mellom Staten, Jernbaneverket og Forollhogna villreinvald er finansieringa på 1, 65 millioner kroner i boks, sier fjelloppsynsmann Terje Borgos i Ålen Fjellstyre.

Borgos er ansvarlig for å følge opp prosjektet fra start til mål. Totalt blir sperregjerdet om lag 14 kilometer langt når det står ferdig.

- Med en slik høst har vi vært heldige som tross alt fikk bygget vel 10 kilometer, sier Borgos.

 - Med et nytt gjerde fra Glåmos i sør og til Vongravsgrenda i nord er det å håpe at tamrein og villrein ikke sammenblandes i Forollhogna, sier fjelloppsynsmannen

Artikkeltags