Sigurd Svendsen og vintereventyret lokker tyske turister til regionen

BIKKJA PÅ LASSET: Sigurd Svendsen med følge på vei inn på Malmplassen under åpningsseremonien et tidligere år. Nå er han med i et tysk TV-program om rørosvinteren.

BIKKJA PÅ LASSET: Sigurd Svendsen med følge på vei inn på Malmplassen under åpningsseremonien et tidligere år. Nå er han med i et tysk TV-program om rørosvinteren.

Artikkelen er over 1 år gammel

Tre kvarter med norsk vinterreklame i beste sendetid på tysk TV: Du kan se det her!

DEL

- Dette er helt fantastisk markedsføring for regionen vår, og det er moro å se vinteren i vår region fra et tysk perspektiv, kommenter Erik S. Høsøien som har salg- og markedsansvar i Destinasjon Røros.

De skal selge regionen for utenlandske turister på ulike vis, og en måte å gjøre det på er å la utenlandske journalister fortelle og beskrive Røros-regionen slik de ser det. (Saken fortsetter under bildet)

STØRST: Rørosmartnan er den største samlingen av brukshester som brukes til å kjøre lass og varer. - Dette er en kultur som er i ferd med å forsvinne, og et samlingssted med stallplass og overnatting blir et viktig bidrag til å få nye generasjoner inn i brukshestmiljøet, sier Sigurd Svendsen i Dalarna Femund forkjørarforening. Arkivfoto

STØRST: Rørosmartnan er den største samlingen av brukshester som brukes til å kjøre lass og varer. - Dette er en kultur som er i ferd med å forsvinne, og et samlingssted med stallplass og overnatting blir et viktig bidrag til å få nye generasjoner inn i brukshestmiljøet, sier Sigurd Svendsen i Dalarna Femund forkjørarforening. Arkivfoto Foto:

Denne gang er det et tysk TV-team som har vært på Røros. Hjem tok de med seg film og fortellingene om alt fra Ella Kjøsnes som driver med hundekjøring og forbereder seg til Femundløpet, til Sigurd Svendsen og de andre som holder forbondetradisjonen ved like til Rørosmartnan hvert år. Her er Morten Svendsen og hans kolleger i Røros kommune som ikke blir arbeidsledige om vinteren, og her er Jan Moen fra Hessdalen som fisker på isen. Turen går også til Elgå. (Se TV-programmet under!)

Ella Kjøsnes er en av regionens unge hundekjørere. Her fra Femundløpet for et par år siden.

Ella Kjøsnes er en av regionens unge hundekjørere. Her fra Femundløpet for et par år siden. Foto:

Rørosregionen markedsføres rett og slett som det kuleste og kaldeste stedet i hele Norge.

- Dette er tre kvarter i beste sendetid på tysk TV. Vi er veldig begeistret, ivrer Sandnes Høsøien.

Se hele programmet på tysk TV HER:

Gruvebyen Røros introduseres som et av de kaldeste stedene i landet, og med det er stemningen satt. Det er snø, vinter og kulde, slik bare rørosregionen har det. Det handler om trehusbebyggelsen og verdensarvstatusen, og en møter folk som bor og virker her.

Norddeutscher Rundfunk (NDR) er et tysk offentlig kringkastingsselskap som dekker Nord-Tyskland.


Artikkeltags