Følger situasjonen i Thailand nøye

Følger med: Daglig leder i Orkideekspressen, Frode Aasegård, følger situasjonen i Thailand nøye.

Følger med: Daglig leder i Orkideekspressen, Frode Aasegård, følger situasjonen i Thailand nøye. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Daglig leder i OrkidéEkspressen sier de følger situasjonen i Thailand tett og at de bestreber seg etter å gi kundene den servicen de ønsker i en litt spent situasjon.

DEL

Det siste døgnet har flere bomber gått av i Thailand. NTB melder at det første angrepet i serien rammet torsdag kveld i Hua Hin og tok livet av minst én person. 19 personer, deriblant flere utenlandske turister, ble såret i eksplosjonene. Fredag morgen lokal tid gikk to nye bomber av i feriebyen Hua Hin og tok livet av minst én person. Angrepet kom under tolv timer etter at to eksplosjoner gikk av i samme by. I provinsene Trang og Surat Thani gikk to bomber av. To personer mistet livet. Det ble også meldt om to bomber på den populære turistøya Phuket.

OrkidéEkspressen er sterkt tilstede som turoperatør ved flere av disse stedene og daglig leder Frode Aasegård forteller at de følger situasjonen nøye.

- Det er alltid hektisk når slike ting skjer på reisemål vi har. Nå er det riktig nok lavsesong, sånn sett er det ikke mange kunder som blir berørt akkurat nå. I Hua Hin området er det en håndfull ordrer som blir berørt nå og den nærmeste uken, forteller han og fortsetter.

- Det er så langt ingen som ønsker å reise hjem tidligere, skulle noen ønske dette er det noe vi ser på i hvert enkelt tilfelle. Så lenge det ikke frarådes av UD å reise blir det opp til kunden å vurdere hva de ønsker, så gjør vi vårt beste for å etterkomme de ønsker som måtte komme.

- Hva gjør dere når slike ting skjer?

- Vi er beredt på at ting kan skje på reisemål og gjør det vi kan for å kontakte de som blir berørt så snart som mulig. Videre følger vi så klart hva myndighetene lokalt og her hjemme gir av instrukser.


Hva slags info får dere?

- Informasjon om hva som skjer på reisemålet får vi i stor grad via medier, lokale agenter, kunder og myndighetene.

Hva vil det bety for OrkidéEkspressen om dette blir hverdagen i Hua Hin og Thailand?

- Det ser ut til at det som nå har skjedd er politisk motivert og det er alltid alvorlig både for oss og ikke minst for de som driver med reiseliv i Thailand. Det har også tidligere vært uroligheter i Thailand dessverre, men vi håper og tror at det også denne gangen vil roe seg og at myndighetene får kontroll over situasjonen og avverger at det skjer lignende hendelser, sier Aasegård og forteller at Thailand er en spesiell viktig destinasjon for reisebyrået.

 -Vi har om lag 60% av vår aktivitet i Thailand, så det ville så klart være svært alvorlig om dette skulle bli hverdagen i Thailand. Så langt virker dette mer som en aksjon for å få oppmerksomhet rundt politiske synspunkter akkurat nå.

- Våre tanker går først og fremst til de som er direkte berørte nå. Så følger vi situasjonen videre i helgen og utover i neste uke tett, avslutter Aasegård.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken