Ren Røros og Røros kommune

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Generalforsamlingen i REN Røros er avholdt og nytt styre er valgt. Fire styremedlemmer ville kaste styreleder i et ekstraordinært styremøte i mars. Møtet blei som kjent avlyst da de fire trakk seg fra styret.

Røros kommunes valgutvalg bestemte å skifte ut alle sine fire styremedlemmer med bakgrunn i en revisjonsrapport fra Revisjon Midt-Norge. Rapportenga etter min mening ikke noe entydig svar på hva som hadde skjedd og hva som var bakgrunnen for uroen i styret.

Samtidig som GF gikk av stabelen og kommunens valgte styremedlem inkludert styreleder ikke fikk fornya tillit, blei det kjent at RENRøros blei tildelt Distriktenergis Teknologi- og Innovasjonspris for 2020.

For Røros kommune som største eier i REN Røros har det bråket som har vært ført til følgende:

· Røros kommune blei nødt til å ta sin rolle som aksjeeier i REN Røros, på alvor utover å peke ut nye styremedlem og framføre et ønske om aksjeutbytte på GF for sin eierandel.

· Det er vedtatt at REN Røros skal ha en valgkomite– ikke to som har vært praksis fram til nå. Dermed kan generalforsamlingen velge seks styremedlemmer utfra ønske om en helhetlig kompetanse som selskapeter tjent med.

· Røros kommune kan ikke lenger bruke styreverv i REN Røros eller andre selskap som en del av kabalen i forbindelse med konstitueringav kommunestyret eller som belønning for "lang og tro tjeneste".

Ingenting så galt at det ikke er godt for noe. Nye styremedlem med mangslungen og spennende bakgrunn fra blant anna styrearbeid – har takket ja til å arbeide i styret i REN Røros. Det lover godt for gjennomføring av selskapets strategier for kommende år.

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken