Sommerens turtips i Fjellregionen: Tannvola

Toppen: Fra toppen på Tannvola har en praktutsikt mot Rendalsølen.

Toppen: Fra toppen på Tannvola har en praktutsikt mot Rendalsølen. Foto:

Tursesongen er godt i gang! Fram med ryggsekk, fjellsko, matpakke, pågangsmot og godt humør! Det er så mange flotte naturperler i fjellregionen vår, noen oppdaget og godt besøkt, andre ikke. Her er det bare å velge og vrake, enten det er en litt mer krevende topptur, eller en rolig rusletur tilpasset hele familien. Sommerens turtips går til alle kommunene i distriktet vårt, dette er dagsturer som er ment å passe alle turglade i alle aldre.

DEL

Rendalen: Tannvola (1225 moh).

Rendalen er den største landkommunen i Sør-Norge. Naturen i Rendalen er variert med skog, innsjøer og fjell. Her er det bare å velge i fristende turmål. Et godt tips er å ta turen inn i kommunens mangfoldige fjellverden!

På vei innover mot Fiskevollen ligger en lett synlig topp i det åpne fjellandskapet og frister til fjelltur – Tannvola (1225 moh). Dette er en lett tur som også passer godt for barnefamilier, og faktisk den lettest tilgjengelige fra bilveien. Beregn ca 1 time og 15 min. fra parkeringa ved veien opp til toppen. Lengde på turen er ca 7 km tur retur. Toppen gir en enorm utsikt over de store viddene og Sølenmassivet, ja du får en følelse av å komme nært det mektige fjellet! Den høyeste toppen, Midt-Sølen er hele 1755 moh – et imponerende syn! Her oppe får en virkelig følelsen av å være ”kongen på haugen”! Nærmeste fjelltopp i sør er Tissvola (1198 moh.).

Adkomst og terreng

Fra Øvre Rendalen, ta av veien østover merket Fiskevollen (bomvei), bilturen innover er en opplevelse i seg selv som byr på storslått natur og utsikt. På veiens høyeste punkt står det skilt med Tannvola. Herfra går det tydelig sti sørover mot toppen. Vel halvveis kommer en til en flott varde, Rypvarden. Terrenget er hardt og tørt, ingen myrer eller våte partier. Oppstigningen består av steinur, lurt å trå litt varsomt da det kan være en del løse steiner. God tur!

Artikkeltags