Gå til sidens hovedinnhold

– Respektløst av Røros kommune

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hadde det vært 1. april, ville jeg trodd det var en dårlig aprilspøk da jeg leste i Arbeidets Rett lørdag 05.01.2019 at Ola Elvestuen er invitert av Røros kommune til å åpne Rørosmartnan 2019. Etter å ha summet meg, skjønte jeg raskt at dette ikke var noen spøk, men dessverre beinharde fakta. Jeg trodde faktisk det ikke var mulig å gjøre noe så talentløst og respektløst, hvem det nå enn måtte være av personer i kommunen med så dårlig dømmekraft at de foretar en til de grader naiv og kunnskapsløs handling!

Denne invitasjonen gir signaler om all respekt til Ola Elvestuen, men er paradoksalt, fullstendig respektløs og en hån overfor de som har fått kjenne de negative effektene av statsrådens egosentriske og distriktsfiendtlige rovviltpolitikk. Denne mannen har gjennom en rekke uttalelser i media og rørende opptredener med ulvevalp i fanget og ulvepynt på bryllupskaka, demonstrert en hånende og nedverdigende maktarroganse der empati og forståelse for folks problemer med ulv i ulveområdene har vært lite framtredende.

Dersom han, med selvsagt full godkjenning fra Erna Solberg og resten av regjeringen, får ture fram med sin næringsfiendtlige ulvepolitikk, som har som klart uttalt mål å øke ulvebestanden betydelig, ser det ikke spesielt lyst ut for de som driver med matproduksjon på utmarksbeite. Dessverre er det mye som tyder på at denne distriktsfiendtlige og sentraliseringsdrivende politikken kommer til å fortsette med selvforsterkende effekt. Dette er en ønsket og villet politikk som etter hvert vil ramme store deler av næringslivet i fjellregionen.

Mange viktige matprodusenter er avhengige av tilgang på lokalt produsert kjøtt, og et betydelig antall virksomheter server landbruksnæringa med mange uunnværlige og livsviktige tjenester. Landbruket og beitenæringa er selve grunnmuren idet totale næringslivet i regionen. Slår denne grunnmuren sprekker og til slutt raser sammen, vil store deler av næringslivet i distriktet uunngåelig gå tapt.

Ola Elvestuens og regjeringas rovviltpolitikk har store muligheter for å lykkes med å undergrave næringslivet i distriktene, et næringsliv som er en absolutt forutsetning for å unngå fraflytting og avfolkning av livskraftige bygdesamfunn. At Røros kommune vil kaste glans over en arrogant miljøvernminister som råkjører mot distriktene med sin utøvende rovdyrpolitikk, sender svært uheldige signaler til folk flest her i fjellregionen!

Han har så langt ikke takket ja til invitasjonen, men det gjør han sannsynligvis for å kunne sole seg i glansen av å motta den anerkjennelsen og respekten det ligger i å få æren av åpne et slikt prestisjefylt og populært arrangement.

For å rette opp dette stupide feilgrepet og samtidig unngå de uheldige konsekvensene av å la statsråden få åpne martnan, bør Røros kommune trekke invitasjonen tilbake umiddelbart!

Skulle likevel invitasjonen bli stående og Elvestuen takker ja til å forestå åpningen av martnan, bør de som er distriktspatrioter og motstandere av hans politikk være fraværende under selve åpningen, og dessuten sterkt vurdere om de bør boikotte årets Rørosmartna.

Kommentarer til denne saken